SANDRA JE IMALA DVA EPI NAPADA, U TEŠKOM JE STANJU: Tiršova neće da je primi, OVO JE POSLEDNJI VAPAJ OČAJNE MAJKE!
Ilustracija, Foto: Printscreen/instagram, Aleksandra Čolić

vapaj majke

SANDRA JE IMALA DVA EPI NAPADA, U TEŠKOM JE STANJU: Tiršova neće da je primi, OVO JE POSLEDNJI VAPAJ OČAJNE MAJKE!

Ova namučena devojčica do nedavno je bila u Tiršovoj, gde joj je nakon terapije bilo malo bolje, međutim kako kaže njena majka Silvija, juče je dobila dva epileptična napada i bila je životno ugrožena

Objavljeno:

Za Sandru Đurić, devojčicu koja boluje od reumatoidnog vaskulitisa čula je cela Srbija i taman kad pomislimo da je njenim mukama došao kraj sve se preokrene.

- Rezultati genetike nisu pokazali ništa. Ima dva gena a koja se ne poklapaju sa njenom bolešću. Drugim rečima, ne može da se otkrije koja je tačno autoimuna bolest u pitanju, potpunu dijagnozu nema,ali su odobrili biološku terapiju za reumatoudni vaskulitis koja je sprečila dalje nakupljanje vode, rekla je Sandrina majka ranije za Espreso.

Ova namučena devojčica do nedavno je bila u Tiršovoj, gde joj je nakon terapije bilo malo bolje, međutim kako kaže njena majka Silvija, juče je dobila dva epileptična napada i bila je životno ugrožena.

Ova majka moli za pomoć, ne zna kome da se obrati, a njen vapaj izgleda da retko ko čuje.

Kako Silvija kaže za Espreso portal, Sandra se mesecima unazad bori sa urinarnom infekcijom, a sad je dobila i Ešerihiju koli, juče je nakon terapije dobila dva jaka epileptična napada, jedan je trajao 10 minuta zbog kog je bila životno ugrožena. Takođe navodi da su doktori iz Palanke uradili sve što je bilo u njihovoj moći ali da je ponovo nastao problem sa Tiršovom koja je odbila da primi Sandru.

- Doktorka Jelena sa dečijeg odeljenja učinila je sve što je bilo u njenoj moći da spase život mojoj Sandri i ja sam joj beskrajno zahvalna na tome. Celog dana je pokušavala da dobije Tiršovu kako bi oni preuzeli Sandru, ali bezuspešno. Uspeli smo da dobijemo Institut za majku i dete te će je tamo primiti. Ja više ne znam šta da radim, kome da se obratim više ne znam šta može da se desi sutra i da li ću moći da odreagujem ispravno i da joj pomognem. Niko nema razumevanja, svaljuju krivicu na mene, a da znam nešto i da sam doktor ne bih je vodila kod lekara. Verovala sam im, govori Silvija jecajući.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Espreso portal nekoliko puta kontaktirao je Tiršovu, ali jedini odgovor koji smo dobili jeste da se oni povodom ovog slučaja neće oglašavati.

Podsetimo, bolest se pojavila odjednom, niko od lekara nije ni slutio šta bi moglo da se desi jer je rođena kao potpuno zdrava beba.

- Sandra je rođena kao apsolutno zdrava beba, dobila je ocenu 10 na porođaju. Lepo je napredovala, razvijala se kao svako normalno zdravo dete. Odjednom su krenule temperature i bolovi u prstima. Tada mi je pedijatar rekao da je verovatno u pitanju rast zubića. Međutim, kutnjaci su izrasli, ali se temeperatura nastavila. 7-8 dana je trajalo to vraćanje iz bolnice sa pričom da je virus. Govorili su mi da nisam normalna jer je iznova vodim kod lekara. Da su na vreme odradili analize, sve bi bilo drugačije. Kad su na kraju na moj zahtev uradili analize, rezultati su bili katastrofalni, razor organizma u potpunosti. CRP je bio preko 400, sedimentacija preko 300, trombociti, leukociti su mnogo skočili.

Neminovno je da su stresovi i nasilje koje je doživljavala uticali na razvoj bolesti.

- Doživljavala je stresove, ne mogu da lažem. Gledala je kako viču na mene, kako me tuku, tukli su me i dok sam bila trudna. Počev od muža pa sve do njegovog strica. Verujem da je i to donekle uticalo. Gledali su na mene kao na kuče sa ulice. Sve se pogoršalo kad se ona razbolela, jer su drčni za pare, nisu hteli da daju za njeno lečenje. Činili su sve što su mogli samo da nas dve odemo iz kuće. Sama nisam mogla mnogo. I starija ćerka potpala je pod pritiskom oca i babe, odrekla se majke i sestre, a ja sam zarad njenog školavanja i sreće povukla sve tužbe, rekla je tada za portal Espreso Silvija, kroz suze.

Ovako je Sandra izgledala pre nego što je bolest postala progresivnija.

Sandra Đurić
foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.