ŠTA SE SVE MOŽE KAD SE BEOGRAĐANI SLOŽE: Prelepi prizori prestonice, SJAJNA IDEJA! (FOTO)
Dvorište, Foto: Printscreen Youtube

retkost

ŠTA SE SVE MOŽE KAD SE BEOGRAĐANI SLOŽE: Prelepi prizori prestonice, SJAJNA IDEJA! (FOTO)

"Cilj je da ti bude lepo. Da ti bude čisto dvorište, da nema đubreta, da nema krša i loma"

Objavljeno:

Neka mesta i neka dvorišta u gradu su toliko lepa, da bi se u njima mogle organizovati i filmske premijere. Neka primetimo tek kada nam pažnju skrenu konkursi Zelenila i opština. Zavirili smo u dva – jedno na Čukarici, drugo na Dorćolu.

Najlepša dvorišta u Beogradu

Koje dvorište u Beogradu može da se pohvali šarenim zaprežnim kolima? Ova su stanari kupili u Blacu, očistili i ofarbali, samo da dvorište Radničke 32 bude najlepše na Čukarici.

Da sređuje dvorište zgrade prvi je počeo deda Peja. On je komšijama cveće ostavio u amanet, pa sada o bašti brine i četvorogodišnji Bogdan, koji je ovde zasadio paradajz i šargarepu, prenosi RTS.

Dvorište
foto: Printscreen Youtube

- Mi se tu družimo, pijemo kafu, jer tu se jedu i kolači i gibanjica i sladoledi i mi matori i deca zajedno sa nama. Kad smo uredili ovaj prostor samim tim smo privukli i stanare da siđu ovde, kaže Milijana Čolak.

Svako dete, odnosno unuče, dobije svoju ružu odmah po rođenju, pa je tako dvorište šareno i mirisno. Najstarija ima 23 godine.

- Deca se ponose time, dovode svoje drugare, hvale se – moja je bolja od ove. Uveče zajedno zalivamo i to je jedno opšte zadovoljstvo - navodi Milivoje Poljčić.

I druga stana grada ima svog favorita. Na Dorćolu, u srcu grada, prava mala oaza u Dobračinoj 56A. Ni kiša joj nije mogla ništa. Ovde živi i jedan neobičan stanar. Svoje mesto je pronašla u cveću.

Dvorište
foto: Printscreen Youtube

- Cilj je da ti bude lepo. Da ti bude čisto dvorište, da nema đubreta, da nema krša i loma. Jednostvano kad uđeš da se osetiš prijatno - ističe Mirko Mihailović.

Prija kad znate da trud nije uzaludan. Uradili ste nešto što je korisno drugima, priča tvorac ovog prelepog dvorišta. Sa ponosom ga pokazuje, sa željom da češće bude mesto susreta svih komšija, kao u Radničkoj, sa početka priče.

1 / 3 Foto: Printscreen Youtube

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.