BESPLATNA ŠKOLICA SPORTA U SREMSKOJ MITROVICI! Za zdravo odrastanje mališana potrebno je malo (FOTO)
Ilustracija, Foto: Promo

SVAKA ČAST!

BESPLATNA ŠKOLICA SPORTA U SREMSKOJ MITROVICI! Za zdravo odrastanje mališana potrebno je malo (FOTO)

Redovno imaju časove plivanja na bazenu, poligone na otvorenim i zatvorenim igralištima

Objavljeno:

Mališani u Sremskoj Mitrovici imaju veliki izbor za sportiće, a za one koji ne mogu da se odluče kojim sportom bi želeli da se bave, tu je besplatna Gradska školica sporta koju organizuje Sportski savez Grada Sremska Mitrovica. Stručnjaci i sportski radnici gotovo svakonevno rade sa mališanima, osmišvljavajući za njih najrazličitije i veoma raznovrsne treninge.

Sremska Mitrovica
foto: Promo

Redovno imaju časove plivanja na bazenu, poligone na otvorenim i zatvorenim igralištima, a ekipa Sremska Mitrovica živi ih je posetila na jednom treningu na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, gde su se uverili kakvu prašinu ovi sportisti umeju da podignu.

“Nama je cilj da da dolaze sa radošću i takođe da odlaze sa treninga sa pitanjima kada ćemo se opet družiti. Ovi treninzi na peskovitoj podlozi su jako važni za mališane jer ito ima veliki uticaj na pogotovo stopala deteta. Veliki uticaj na motorički i morfološki razvoj i takođe učimo saradnji, učimo sportskom duhu i nama je cilj da ova deca u budućnosti bar ostanu rekreativci, ako ne neki vrhunski sportisti, a sigurno se nadam da će ih iz ove školice i biti i mi se nadamo da ćemo svakim sledećim treningom privući još veći broj dece koji će uživati sa nama i pohađati ove naše sportske treninge”, kaže Zorana Jakovljević iz Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Inače, u ovom gradu 60% dece osnovnoškoloskog uzrasta se bavi nekim sportom. U gradskom savezu kažu da su zadovoljni ovom brojkom, ali sve rade kako bi mališana na treninzima bilo još više, pa svi klubovi u Sremskoj Mitrovici imaju juniorske selekcije. Grad takođe razvija sportsku infrastrukturu, pa su zato u prethodnih nekoliko godina izgrađeni Gradski bazen, obnovljena igrališta, postojeća se održavaju, kao što je Atletski stadion, a sada se gradi i sportska hala u Mačvanskoj Mitrovici.

Sve ovo je značajno kako za profesionalne sportiste, tako i za ove male rekreativce, od kojih će neki sigurno krenuti putem svojih snova da jednog dana stanu na pobedničko postolje.

1 / 10 Foto: Promo

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.