GOSPODE POMILUJ: U Jagodini popovi delili svetu vodu iz vatrogasne cisterne, sveštenik stajao na kamionu!
Foto: Filip Plavčić

BOŽE - POMOZI

GOSPODE POMILUJ: U Jagodini popovi delili svetu vodu iz vatrogasne cisterne, sveštenik stajao na kamionu!

Vodu u cisterni osveštao je sveštenik, koji se popeo na cisternu, a vernici su je potom zaposeli sa praznim bocama. Za oko sat vremena i burad i cisterna su ostali prazni
Objavljeno: 13:04h

Sveštenici Saborne crkve "Svetih apostola Petra i Pavla" u Jagodini su naručili vatrogasnu cisternu sa 7.000 litara vode, kako bi bilo dovoljno za sve vernike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U porti crkve je bilo postavljeno pet buradi sa po 500 litara Bogojavljenske vodice, ali su sveštenici poučeni ranijim iskustvima želeli veće zalihe.

Vodu u cisterni osveštao je sveštenik, koji se popeo na cisternu, a vernici su je potom zaposeli sa praznim bocama. Za oko sat vremena i burad i cisterna su ostali prazni.

Na pojedinim buradima, koja su u porti postavljena pre liturgije, od hladnoce su se zamrzle slavine, pa su vernici skinuli poklopce sa buradi i zahvatali vodu flašama, čašama i drugim što su imali pri ruci.

Nekoliko poslednjih godina, sveštenici ove crkve, da bi zadovoljili vernike vodicom za Bogojavljenje zovu u pomoć vatrogasce sa cistrenama, rekli su Tanjugu sveštenici ove crkve.

Jagodina ima još tri crkve u gradu, u kojima je danas takođe služena Bogojavljenska liturgija, a vernici točili Bogojavljensku vodicu, posle liturgije i mimohoda oko crkvi. U svim crkvama bilo je puno vernika, iako u Jagodini i Pomoravlju od noćas pada sneg i hladno je.

BONUS VIDEO:

BAKA KOJA ŠALJE POLJUBCE ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Ljubica prosi jer tri mlada života zavise od nje! (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.