HUMANA AKCIJA: Naučite kako da spasite životinje iz zaleđenog jezera!
Foto: Espreso.co.rs

edukacija

HUMANA AKCIJA: Naučite kako da spasite životinje iz zaleđenog jezera!

Animal Rescue Serbia će, u skladu sa aktuelnim događajima, organizovati pokaznu vežbu spasavanja životinje iz zaleđenog jezera, na Adi Ciganliji u blizini Avantura parka
Objavljeno: 12:58h

- Vežba će početi u 12h i trajaće do 14h u subotu 21.01.2017. Pokaznu vežbu organizujemo kako bi javnost upoznali sa svim teškoćama, rizicima i pravilima spasavanja u ovakvim situacijama - kažu oni.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nedavno smo bili svedoci kako u medijima tako i na društvenim mrežama da je dosta zabrinutih građana bilo spremno da rizikuje sopstveni život kako bi spasili "zaleđene" labudove. Kao organizacija koja se bavi spasavanjem životinja iz kriznih situacija, svima smo savetovali da to nikako ne čine jer zbog nedostatka znanja, opreme i iskustva, ozbiljno rizikuju da izgube život. Na sreću, niko nije nastradao, ali nam je ova situacija ukazala da građani nisu svesni ozbiljnih opasnosti i teških posledica koje mogu nastupiti ako spasavanje na zaleđenim rekama pokušaju da obave neopremljena i neobučena lica.

Animal Rescue Serbia će stoga organizovati pokaznu vežbu spasavanja životinje iz zaleđenog jezera, na Adi Ciganliji u blizini Avantura parka. Vežba će početi u 12h i trajaće do 14h u subotu 21.01.2017. Ovu vežbu organizuju uz odobrenje i podršku JP Ada Ciganlija, kako bi javnost upoznali sa svim teškoćama, rizicima i pravilima spasavanja u ovakvim situacijama.

- Želimo da građanima pokažemo do koje granice u takvim situacijama mogu sami da pomognu, gde počinju stvari u koje nikako ne bi smeli da se upuštaju, kada nastupaju opremljeni i obučeni spasioci i kako oni pristupaju ovakvim rizičnim spasavanjima.

Animal Rescue Serbia (ARS) je tim obučenih spasilaca, među kojima ima i ronilaca. ARS je prva i, za sada jedina, zvanično registrovana organizacija u Srbiji za spasavanje životinja iz kriznih situacija, poput pasa u bunarima, šahtovima, zaleđenim jezerima, mačaka na drveću, krovovima, ptica upletenih u kučinu i sl.

To je volonterska, neprofitna organizacija, koja svoje akcije spasavanja ne naplaćuje, bilo da se radi o vlasničkim ili napuštenim životinjama. ARS je do sada imao oko 150 akcija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.