VELIKA SLAVA: Obeležava se Bogojavljenje, NAJJAČI PLIVAJU za krst i KROZ LED!
Foto: Beta

PRESTIŽNO TAKMIČENJE

VELIKA SLAVA: Obeležava se Bogojavljenje, NAJJAČI PLIVAJU za krst i KROZ LED!

Vađenje Časnog krsta biće organizovano i na Starom gradu, kod SRC "Milan Gale Muškatirović", kao i na Adi Ciganliji kod restorana Jezero
Objavljeno: 07:47h

Veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje obeležava se danas, a širom Srbije će biti organizovana tradicionalna plivanja za bogojavljenski krst.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tradicionalno vađenje Časnog krsta iz Dunava biće organizovano u Zemunu, a kako je najavljeno, liturgiji u Hramu Svetog oca Nikolaja, litiji i osvećenju Dunava i vađenju krsta prisustvovaće patrijarh Irinej.

Vađenje Časnog krsta biće organizovano i na Starom gradu, kod SRC "Milan Gale Muškatirović", kao i na Adi Ciganliji kod restorana Jezero. Plivanje za Časni krst biće organizovano danas tačno u podne i u Sremskoj Kamenici kod stadiona FK ''Fruškogorac'', a prethodno će u crkvi u tom mestu biti održana liturgija i litija. Obeležavanje hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za časni krst biće održano i u Ćupriji, na Velikoj Moravi, bez obzira što je na Moravi mestimično veoma debeo led. Krst će u reku biti spušten sa mosta na regionalnom putu Jagodina - Ćuprija - Paraćin, a plivači će krenuti iz parka kraj Morave, rečeno je Tanjugu u Organizacionom odboru u Ćupriji. Pre toga u mesnoj crkvi biće održana Bogojavljenska liturgija a plivanje će početi posle litije gradom. Jagodinci će za časni krst plivati, po tradiciji na Bagrdanskom jezeru oko 15 kilometara severozapadno od Jagodine u 12 sati. Najavljeno je učešće oko 20 devojaka i momaka, članova sprtskih klubova, profesora i studenata fizičke kulture, policije, građana iz Jagodine, Paraćina, Ćuprije, Svilajnca, Kragujevca, Batočine, rekao je Tanjugu predsednik Organizacionog odbora Čedomir Vučićević. Prijava učešća za ovu tradicionlanu manifestaciju Šumadije, Pomoravlja i Resave, koju po običaju prati više stotina građana, traje do pred samo takmičenje, dodao je Vučićević.

BONUS VIDEO:

BAKA KOJA ŠALJE POLJUBCE ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Ljubica prosi jer tri mlada života zavise od nje! (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.