ANA (20) JE DETE LEPTIR, BOLI JE SVAKI DODIR, U SVAKOM MOMENTU: Sa majkom licitira stvari da bi se LEČILA! (FOTO)
Ana i Mirjana Vukadinović, Foto: Printscreen/Facebook

DA TE DUŠA ZABOLI!

ANA (20) JE DETE LEPTIR, BOLI JE SVAKI DODIR, U SVAKOM MOMENTU: Sa majkom licitira stvari da bi se LEČILA! (FOTO)

Ovaj hrabri tandem dirnuo je mnoge, njihova borba naišla je na odziv humanih ljudi, ali Ani je potrebna pomoć svih nas

Objavljeno:

Ani Vukadinović (20) kojoj je odmah po rođenju uspostavljena Bulozna epidermioliza (Dg. Epidermolysis bullosa) pokazala je šta znači hrabrost i borba.

Ona se zajedničkim snagama sa svojom majkom trudi da sakupi sredstva za lečenje putem licitacija, puna entuzijazma ona grabi do svog cilja nasmejana i vedra.

Na Fejsbuk profilu Anine majke Mirjane objavljen je lajv snimak na kom su njih dve zajedno iznele neke komade garderobe, razne predmete i uređaje na licitaciju kako bi sakupile novac za Anino lečenje.

Ovaj hrabri tandem dirnuo je mnoge, njihova borba naišla je na odziv humanih ljudi, ali Ani je potrebna pomoć svih nas.

Ana Vukadinović
foto: Printscreen/Facebook

Nju svakog dana, bez prestanka, koža na telu boli, peče ili svrbi.

Ona trpi svakodnevne bolove, ali njenom vedrom duhu, reklo bi se, oni ne mogu stati na put.

Naime, Ana je odmah po rođenju uspostavljena Bulozna epidermioliza (Dg. Epidermolysis bullosa). U pitanju je retko oboljenje kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Zbog velike osetljivosti kože, deca obolela od ove bolesti su poznata kao ’’deca leptiri’’. Kod najtežih oblika, bolest dovodi i do smrtnog ishoda u najranijem periodu života. Većina obolele dece su osobe sa invaliditetom već u ranom detinjstvu.

Bolest iziskuje svakodnevno previjanje i negu jer je to, za sada jedina siptomatska terapija sa kojom se produžava život. Ani se u martu 2021. godine stanje pogoršalo. Ima potrebu za još učestalijim previjanjima.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Ana je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova koje trpi, nije u stanju da upiše fakultet za čim neizmerno žali.

Preko RFZO-a Ana dobija trećinu od ukupno potrebnih mepileks flastera i vazelinskih gaza, stoga se obraća svim humanim ljudima da joj svojim donacijama pomognu kako bi svaki mesec bila sigurna da će imati dovoljno ukupno potrebnog medicinsko-potrošnog materijala koji joj je neophodan.

Ani su sredstva potrebna za lečenje, rehabilitaciju, medicinski potrošni materijal, za lekove, suplemente, vitamine i antibiotske masti.

Olakšajmo Ani život! Budimo humani, pomozimo joj!

Slanjem sms poruke 1089 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001216366-91

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001216721-93

IBAN:

RS35160600000121672193

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.