AGONIJA U NIŠU: Zbog neverovatno velikih računa za grejanje izlaze na ulice?
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

pobuna

AGONIJA U NIŠU: Zbog neverovatno velikih računa za grejanje izlaze na ulice?

Građani će imati duži rok za plaćanje decembarskog računa za grejanje i moći će, bez kamatnog obračuna, da ih plate do kraja februara, a januarski do kraja marta, izjavio je direktor Gradske toplane Zoran Stojanović
Objavljeno:

Razlog za uvećane decembarske račune za grejanje su 16 ledenih dana u tom mesecu i poskupljenje energenata, zbog čega je povećan varijabilni deo cene grejanja, objasnio je Stojanović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U praksi to znači da su Nišlije u odnosu na novembarske račune, dobile „novogodišnju čestitku“ sa iznosima većim od dve, četiri i više hiljada dinara što, kako ističu nadležni, zavisi od kvadrature stana ali i energetske efikasnosti stana i stambene zgrade.

Međutim, u niškom Centru za zaštitu potrošača „Forum“ kažu da građani koji su im se obratili nisu u mogućnosti da plate račune u celosti, zbog čega su uputili zahtev nadležnima da im odobri da plate 60 odsto računa za decembar, a da ostatak izmire narednih meseci.

O ČEMU SE OVDE RADI?! Pola Srbije dobilo astronomske račune za struju!

- Tražimo i da se izvrši pregled protoka u svim podstanicama i da se uskladi sa grejnom površinom, kao i da se na sajtu Toplane objave sve Odluke o utvrđivanji cene grejanja, što je zakonska obaveza. Sada na sajtu stoji poslednja odluka iz februara meseca 2016. godine - navodi se u saopštenju Centra za potrošače "Forum".

Može se desiti i da januarski računi budu na nivou decembarskih, jer je zbog ledenog talasa Toplana grejala od 6. januara do 13. januara 24 časa dnevno.

- U dogovoru sa Gradom, Toplana će omogućiti građanima da decembarske i januarske račune plate do kraja februara, odnosno do kraja marta, bez zatezne kamate - istakao je Stojanović.

Predsednik Udruženja slobodnih stanara Saša Kostić dodaje da se zbog ovakvog stanja mora reagovati i da će uskoro biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni dalji planovi u vezi sa protestima koje spremaju.

BONUS VIDEO:

Beograđani o uvećanim računima za struju!

(Espreso.co.rs / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.