"BUDITE SREĆNI ŠTO VAM JE DETE UOPŠTE ŽIVO SA TAKVIM DIJAGNOZAMA!" Naca je naišla na NOVU PREPREKU, pomozimo!
Natalija Stevanović, Foto: Privatna arhiva

77 NA 2407

"BUDITE SREĆNI ŠTO VAM JE DETE UOPŠTE ŽIVO SA TAKVIM DIJAGNOZAMA!" Naca je naišla na NOVU PREPREKU, pomozimo!

Naca je imala kovid, teži oblik i bila je u Batajnici

Objavljeno:

Natalija je prvo dete iz druge trudnoće, rođeno carskim rezom u prvom danu 22. gestacijske nedelje. Kao posledica dugog boravka u inkubatoru javljaju se divergentni strabizam na oba oka i nistagmus.

U petoj godini doživljava stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj doživljava kliničku smrt i zadobija potres mozga, subarahnoidalno krvarenje, subarahnoidalni hematom, epileptične statuse, prelom lobanje, prelom butne i pubične kosti, unutrašnja krvarenja i pucanje plućne maramice. Bila je 15 dana u komi. Natalija se izborila sa svim nedaćama i nakon oporavka, optuštena je kući.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Posledice nesreće su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar.

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa) kao i neopstruktivni hidrocefalus. Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

Natalija Stevanović
foto: Privatna arhiva

Sada je naišla na novi problem.

- Naca je imala kovid, teži oblik i bila je u Batajnici, bila je jedno vreme čak na 16l kiseonika, šećer je sve vreme ludovao, svaki dan preko 30, krvna slika katastrofa - kaže Natalijina mama za Espreso.

Objasnila je da lekare očima ne može da vidi.

- Oni su nju nakon 10 dana pustili. Bila je pet dana kod kuće kada je opet završila u bolnici. Stala su joj creva zbog gastropareze, primljena je sa šećerom 42, hemoglobinom 79, leukocitima 15, CRPom 38, niskim kalijumom, kalcijumom, natrijumom, D-dimerom 1078. Bila je u ketoacidozi, povraćala... Čak su posumnjali na krvarenje u mozgu, zvali su neurohirurga sa kojim je ona odbila svaku vrstu saradnje. Naprosto to dete mrzi doktore, hirurge očima ne može da vidi, a hoće da bude neurohirurg - nastavlja priču.

- Ona je jako čudno dete, ne voli zagrljaje, ništa bukvalno. Uopšte nema emocije... U bolnici je bila 15 dana dok su je sredili i sve, sada je kući i malo joj je bolje ali idalje ima muke sa stomakom i kuburimo sa šećerom jer su joj privremeno skinuli insulinsku pumpu i vratili je na penove. Jednom kad sam pozvala za informacije, doktorka mi je rekla: "BUDITE SREĆNI ŠTO VAM JE DETE UOPŠTE ŽIVO SA TAKVIM DIJAGNOZAMA." - očajna je njena mama.

ZA NATALIJINU POBEDU! Pošaljite 77 na 2407.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.