Ledolomci probili četiri kilometra ledene barijere!
Foto: Stefan Jokić

Mađari krstare

Ledolomci probili četiri kilometra ledene barijere!

Pošto su na pojedinim mestima naslage leda debele i oko dva metra, i dalje je teško proceniti koliko će im trebati vremena da savladaju kompletnu deonicu od 15 kilometara
Objavljeno:

Mađarski ledolomci koji su i tokom noći razbijali ledenu barijeru u daljskoj krivini na Dunavu, probili su se kroz četiri kilometara leda i napreduju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je saopštilo Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Pošto su na pojedinim mestima naslage leda debele i oko dva metra, i dalje je teško proceniti koliko će im trebati vremena da savladaju kompletnu deonicu od 15 kilometara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će potiskivač "Sloga" i danas širiti koridor između novosadskih mostova, kako bi se bezbedno prihvatio uzvodni led koji se očekuje posle probijanja barijere u daljskoj krivini. Navodi se da na Savi leda ima sve manje pa je na toj reci danas ukinuta odbrana od zagušenja ledom, dok su Tisa i banatski vodotoci i dalje pod ledom. Redovna odbrana od zagušenja ledom sprovodi se na 643 kilometara Tise i banatskih vodotoka, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava, dok je debljina leda od pet do 15 centimetara, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO:

ESPRESO ANKETA: Da li ste za slanje srpske vojske na Kosovo?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.