VOZAČI OPREZ: Zbog snega i leda otežan saobraćaj!
Foto: Filip Plavčić

AMSS upozorio

VOZAČI OPREZ: Zbog snega i leda otežan saobraćaj!

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju posebno upozoravamo vozače
Objavljeno:

U Srbiji je saobraćaj usporen zbog zimskih uslova vožnje, a najviše snega je palo u južnim, jugoističnim, istočnim i zapadnim krajevima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na pojedinim deonicama došlo je i do stvaranje manjih snežnih nanosa

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima I i II prioriteta, u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5 cm, a na putevima u planinskim područjima i do 10 cm, saopštio je jutros AMSS. I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju posebno upozoravamo vozače. Na jugu i jugoistoku Srbije, kao i na području Tutina, Sjenice Ivanjice i Novog Pazara gde ima najviše snega i gde je najhladnije, vozačima sesavetuje da koriste isključivo glavne putne pravce. U planiskim predelima saobraćaj je otežan i odvija se isključivo uz obaveznu upotrebu lanaca. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta. Na snazi je zabrana kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje na sledećim graničnim prelazima sa Hrvatskom Šid, Sot, Bogojevo, Ljuba i Bačka Palanka.

BONUS VIDEO:

Best off produkcije:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.