Ledolomac Greben i potiskivač Bor krenuli ka Đerdapu!
Foto: Beta

Borba sa ledenom nemani

Ledolomac Greben i potiskivač Bor krenuli ka Đerdapu!

- Situacija nije dramatična, i sve je pod kontrolom - istakao je pomoćnik ministra i dodao da su državni organi juče angažovali dva dodatna ledolomca iz Mađarske
Objavljeno: 14:47h

Ledolomac "Greben" danas je iz Beograda krenuo nizvodno Dunavom, ka Smederevu, da bi se sa brodom-potiskivačem "Bor" u naredna tri dana probio do Tekije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je danas saopštilo da je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević izjavio da Đerdap nije ugrožen i da će ga "Greben" i "Bor" braniti od leda.

Srbija ima samo jednog klasičnog ledolomca - "Greben", a "Bor" je potiskivač koji ima jaku mašinu i zato može da radi i kao ledolomac.

Kovačević je rekao i da su dva mađarska ledolomca koja su juče stigla u Srbiju, 13 kilometra uzvodno od Bogojeva i da će danas početi da lome led.

- Od sinoć nam je sitacija manje-više nepromenjena: i dalje imamo čepove kod Borovog sela i kod Dalja - rekao je Kovačević.

Kritičan sektor je od Beograda do Kladova, odnosno "Kazana" gde se led zaustavio i gomila se.

foto: Fonet

On je istakao da je Ministarstvo saobraćaja u stalnom zasedanju poslednje dve sedmice i da svakodnevno procenjuje stanje.

- Situacija nije dramatična, i sve je pod kontrolom - istakao je pomoćnik ministra i dodao da su državni organi juče angažovali dva dodatna ledolomca iz Mađarske.

- Već smo doneli odluku da se nabavi još najmanje jedan ledolomac, a verovatno dva za sektor od Beograda do Novog Sada, kako više nikada ne bismo imali problem ovakve vrste - naglasio je on.

BONUS VIDEO:

Korisnici socijalne pomoći čiste sneg na ulicama Beograda

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.