Milionski tenderi za koncert Bijelog dugmeta i proslavu Nove godine u Nišu NISU ISPRAVNI?
Foto: Stefan Jokić

Frka nakon koncerta

Milionski tenderi za koncert Bijelog dugmeta i proslavu Nove godine u Nišu NISU ISPRAVNI?

Koncert “Bijelog dugmeta” Nišu je poklonio Klub privrednika, a NKC je za “tehnikalije” kao što su bina, ozvučenje i oprema, sklopio ugovor sa beogradskom firmom “Sky Solution” i platio oko 2.5 miliona dinara
Objavljeno:

Doček Nove godine u organizaciji Niškog kulturnog centra (NKC), koji je građane koštao oko 5 miliona dinara, plaćen je preko tendera za koje, kažu iz Uprave za javne nabavke, nisu ispoštovani zakonski rokovi i procedure.

Iako po Zakonu, javne nabavke male vrednosti moraju da budu istaknute na Portalu javnih nabavki najmanje 8 dana, kako bi svi zainteresovani ponuđači imali vremena da se prijave, to u NKC-u nije učinjeno, već su pobednici na tenderima proglašeni dan ranije od predviđenog roka, objavio je portal "Južne vesti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Koncert “Bijelog dugmeta” Nišu je poklonio Klub privrednika, a NKC je za “tehnikalije” kao što su bina, ozvučenje i oprema, sklopio ugovor sa beogradskom firmom “Sky Solution” i platio oko 2.5 miliona dinara. Još toliko je, na odvojenom tenderu, plaćeno i PR agenciji “Whipart” za vatromet, obezbeđenje, smeštaj izvođača, grejalice za binu i slično.

Na oba tendera ove firme bile su jedini ponuđači, koji su sa NKC-om sklopili ugovor već posle nedelju dana od objavljivanja na Portalu.

Tako je poziv za podnošenje ponuda za “agencijske usluge - organizacija dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana” istaknut na Portalu 13. decembra, a odluka o dodeli ugovora “Whipartu” istaknuta 21. decembra, dok je za “tehničku realizaciju dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana” poziv okačen 14. decembra, a 22. decembra je odlučeno je da se ugovor skopi sa “Sky solution”- om.

BONUS VIDEO:

BIJELO DUGME UGREJAO NIŠ: Novu godinu dočekali uz Bregu i vatromet

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.