ESPRESO JE BIO U SRPSKOM VOZU ZA KOSOVO: Posle drame, tenzije i sati čekanja, voz se ipak vratio u BEOGRAD! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

TRADICIJOM UKRAŠEN

ESPRESO JE BIO U SRPSKOM VOZU ZA KOSOVO: Posle drame, tenzije i sati čekanja, voz se ipak vratio u BEOGRAD! (FOTO)(VIDEO)

Naše dve novinarke bile su deo najizvesnijeg putovanja na početku 2017! Voz koji je trebalo da stigne u Kosovsku Mitrovicu doživeo je pravu dramu!
Objavljeno: 09:07h

Prvi put posle NATO bombardovanja, železnička linija BeogradKosovska Mitrovica, a juče je organizovana promotivna vožnja novom ruskom 'dizelkom', koja je ukrašena motivima kulturnog i duhovnog nasleđa Srbije s Kosova i Metohije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Voz, koji je iznutra ukrašen slikama freski iz četiri manastira na KiM koji su zaštićeni Uneskovom listom svetske baštine od 2004, a od 2006. su na listi ugrožene svetske baštine, i drugim srpskim motivima, ipak nije stigao na odredište.

Ovo je najlepša devojka u vozu za Kosovo! Kad Albanci vide kakva je mačka, jedva ćemo izvući živu glavu!

Vlasti tzv. Kosova su ga zaustavile, pa je zbog toga, ali i bezbednosnih pretnji, vraćen u Beograd.

Evo kako je u našem lajvblogu teklo putovanje

4:30 Voz je stigao u Beograd u ranu zoru!

23:00 - Specijalne jedinice kosovske policije ROSU sa dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija, koje su raspoređene na železničkoj stanici u Donjem Jarinju počele su povlačenje. U kolonama od po desetak vozila, te jedinice krenule su prema Leposaviću i dalje ka Prištini, javlja Tanjugov izveštac sa lica mesta.

20:40 - Posle mnogo drame, tenzije i sati čekanja, voz je umesto za Kosovsku Mitrovicu krenuo nazad za Beograd, a takva odluka je doneta zbog bezbednosne procene. On je u 20:37 napustio stanicu u Raškoj.

foto: Espreso.co.rs

20:00 - Voz se definitivno iz Raške vraća za Beograd, a kako javlja reporterka Espresa vreme polaska je 20:37 časova.

19:48 - Mašinovođa Jelenko Stevanović bio je iznenađen kada je čuo da je planirano njegovo hapšenje, a o tome možete čitati OVDE.

foto: Espreso
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.