ODGOVOR JEHOVINIH SVEDOKA NA TEKST: MRAČNE TAJNE SEKTE! Bivši pripadnik ih RASKRINKAO!
Ilustracija, Foto: Rina.rs

demanti

ODGOVOR JEHOVINIH SVEDOKA NA TEKST: MRAČNE TAJNE SEKTE! Bivši pripadnik ih RASKRINKAO!

Obavešteni smo da Jehovini svedoci mnoge izjave u članku smatraju lažnim i klevetničkim

Objavljeno: 16:55h

U članku koja je objavljen 30. juna 2022. pod naslovom MRAČNE TAJNE SEKTE! Bivši pripadnik ih RASKRINKAO, izbačen je zbog MORBIDNE stvari, preuzeli smo dve godine star članak koji je objavio strani medij bez provere činjenica ili kontaktiranja izvora zbog tačnosti informacija.

Obavešteni smo da Jehovini svedoci mnoge izjave u članku smatraju lažnim i klevetničkim. Stoga pozivamo čitaoce da uzmu u obzir sledeće pravo na odgovor koje traže Jehovini svedoci radi uravnoteženijeg gledišta i činjenica:

"Uznemirilo nas je kada smo pročitali klevetničke optužbe na račun Jehovinih svedoka iznete u članku od strane nezadovoljnog bivšeg člana. Žao nam je što autor članka nije kontaktirao našu versku zajednicu da potvrdi činjenice pre objavljivanja članka. Jehovini svedoci su dobro poznata hrišćanska verska zajednica koja je prisutna u preko 200 zemalja širom sveta. Naša verska zajednica u Srbiji je takođe zakonski registrovana, što se može pronaći na veb-sajtu Ministarstva pravde. Evropski sud za ljudska prava je više puta objavio da Jehovini svedoci uživaju status “priznate hrišćanske denominacije.”

Taj isti sud je doneo više od 65 presuda u korist Jehovinih svedoka koje su razotkrile lažne optužbe poput onih navedenih u ovom članku. (Pogledati primer “Jehovini svedoci iz Moskve protiv Rusije” | Informacije (jw.org)) Sociolozi koji se bave religijom upozoravaju na olako prihvatanje optužbi bivših pripadnika verskih zajednica.

„Prihvatanje onoga što otpadnici navode kao ‘istinu’ o novim verskim pokretima, bilo bi slično kao slušati o ličnosti razvedene osobe na osnovu svedočenja ljutog i nezadovoljnog bivšeg supružnika, ili formirati mišljenje o Katoličkoj crkvi samo na osnovu bivših nezadovoljnih sveštenika”, primećuje sociolog Masimo Introvinje. (Da li su otpadnici pouzdani? 5. Zašto neki postaju otpadnici (bitterwinter.org)) 3Ovaj zahtev se zasniva na načelima Zakona o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik“, br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016) član 83.

Odgovor na članak od 30. juna 2022 26.jul 2022 strana 4 Jehovini svedoci rado sarađuju sa uglednim naučnicima, medijima i javnošću kako bi promovisali tačne informacije i stvorili okruženje u kom vlada poštovanje i tolerancija.

Pouzdane informacije o njihovoj verskoj zajednici su dostupne na preko 1000 jezika i mogu se naći na njihovom zvaničnom veb-sajtu www.jw.org. Odeljenje za odnose s javnošću Jehovinih svedoka u Srbiji [Kraj odgovora.] Molimo vas da nas ubuduće.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.