Vozači, oprez za volanom, vetar ponovo stvara nanose snega!
Foto: Filip Plavčić

izveštaj amss-a

Vozači, oprez za volanom, vetar ponovo stvara nanose snega!

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, nanosi su na pojedinim deonicama. To otežava prohodnost i čišćenje puteva, ali utiče i na smanjenu vidljivost, pa se savetuje veći oprez za volanom
Objavljeno: 10:39h

Pojačan vetar u južnom Banatu i u donjem Podunavlju, u planinskim predelima Ivanjice, kao i na prilazima Kopaoniku iz pravca Brusa, stvara nanose snega.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, nanosi su na pojedinim deonicama. To otežava prohodnost i čišćenje puteva, ali utiče i na smanjenu vidljivost, pa se savetuje veći oprez za volanom. Velikim oscilacijama u temperaturama između noći i dana, pored mokrih kolovoza koji u večernjim satim prelaze u poledicu, donose novu opasnost, a to su odroni koji se pojavljuju iznenada. Odroni su karakteristični na svim putevima koji prolaze kroz kamene useke i klisure. Prohodnost puteva je sve bolja i na putevima u planinskim predelima Vranja, Leskovca, Babušnice, Kuršumlije, Kruševca, Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

foto: Filip Plavčić

Saobraćaj se u ovim regionima i dalje odvija usporeno i otežano, uz obaveznu upotrebu lanaca i zimske opreme. Početak vikenda sa prvim popodnevnim satima donosi još jednu smenu turista u zimskim turističkim centrima. Prohodni su prilazi Goču, Tari, Zlatiboru, Staroj Planini i Divčibarama. Putevi su očišćeni u punoj širini, ali su pod snegom visine i do pet centimetara ,zbog čega je saobraćaj usporen i odvija se uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Za one koji planiraju put ka Kopaoniku savetuje se da zbog pojačanog vetra, iako su prohodni svi prilazi toj planini, koriste prilaz sa zapadne strane koji vodi preko Jošaničke Banje.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.