MINISTAR PROSVETE: Kažnjavaćemo neprimerno oblačenje učenika i profesora u školama!
Foto: Stefan Jokić

kreću kazne

MINISTAR PROSVETE: Kažnjavaćemo neprimerno oblačenje učenika i profesora u školama!

"Škole će biti ocenjivane i po spoljašnjem izgledu - da li je uređena zgrada, da li su deca disciplinovana, da li su čestito obučena", kazao je Šarčević
Objavljeno:

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se u školama sankcionisati neprimereno odevanje učenika i učenica, kao i nastavnika i nastavnica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Sankcionisaće se ono što treba, škola mora da bude dosledna", rekao je Šarčević za RTS odgovarajući na pitanje o tome kako će biti rešen problem neprimerenog odevanja u školama.

On je rekao da škole imaju vaspitnu ulogu i da đacima treba da daju dobre primere. "Škole će biti ocenjivane i po spoljašnjem izgledu - da li je uređena zgrada, da li su deca disciplinovana, da li su čestito obučena", kazao je Šarčević. On je rekao i da se ispituje slučaj Visoke medicinske škole u Ćupriji, u kojoj je direktor škole šefovima studijskih programa uputio zahtev da kod kolega utiču na smanjenje prolaznosti studenata u januarskom ispitnom roku. "Mi to već ispitujemo, preduzeli smo mere koje možemo. Niko nije postavio pitanje otkud takva prolaznost" rekao je Šarčević.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.