Da li je ovde najgore? Vanredna situacija u Trgovištu, dve trećine puteva neprohodno!
Foto: AP

sneg ne posustaje

Da li je ovde najgore? Vanredna situacija u Trgovištu, dve trećine puteva neprohodno!

Krstić je agenciji Beta rekao da je mehanizacija sa kojom opština raspolaže uspela da očisti od snega ulice u Trgovištu i puteve do nekih većih sela, ali da je najveći deo opštine i dalje pod visokim snegom i sa neprohodnim putevima
Objavljeno: 14:56h

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić izjavio je da je u toj opštini danas proglašena vanredna situacija zbog toga što je od petka dve trećine opštine zavejano i "odsečeno od sveta".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Krstić je agenciji Beta rekao da je mehanizacija sa kojom opština raspolaže uspela da očisti od snega ulice u Trgovištu i puteve do nekih većih sela, ali da je najveći deo opštine i dalje pod visokim snegom i sa neprohodnim putevima. "Ostala su neočišćena seoska područja. Oko dve trećine sela je zavejano već treći dan a raščišćavanje puteva do njih nije moguće samo mehanizacijom kojom opština raspolaže, već je potrebna i pomoć države", kazao je Krstić. On je rekao da u Trgovištu do sada nije bilo kritičnih slučajeva koje je izazvao sneg i veliki minus, ali da su ekipe hitne pomoći u nekoliko navrata kod hroničnih bolesnika mogle da intervenišu samo uz podršku ekipe vatrogasaca-spasilaca. Trgovište je treća opština u Pčinjskom okrugu koja je proglasila vanrednu situaciju zbog snežnih padavina. U nedelju su vanrednu situaciju proglasili i Vladičin Han i Vranje.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.