OTKAZANI LETOVI IZ BEOGRADA ZA LONDON: Ovo je razlog
Aerodrom, Foto: Profimedia

ISTA PRIČA

OTKAZANI LETOVI IZ BEOGRADA ZA LONDON: Ovo je razlog

Kompanija je i prošlog vikenda morala da otkaže dva leta iz istih razloga

Objavljeno:

I ovog vikenda, kao i prethodnih, očekuje se veoma teška situacija na aerodromu Hitrou u Londonu kada je reč o prihvatu i otpremi putnika, prtljaga i aviona saopštila je danas Er Srbija.

Zbog smanjenog kapaciteta pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja na tom aerodromu izazvanog nedovoljnim brojem zaposlenih, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže današnji, popodnevni, let između Beograda i Londona, a posledično i povratni let.

Kompanija je i prošlog vikenda morala da otkaže dva leta iz istih razloga.

Zbog najave sa aerodroma Hitrou da opsluga popodnevnih letova vikendom neće biti moguća ni u narednom periodu, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže popodnevne letove subotom i nedeljom tokom čitavog jula, počev od subote, 9. jula, saopšteno je iz Er Srbija.

Sutrašnji, u nedelju 3. julam popodnevni let između Beograda i Londona Er Srbija će morati da obavi i pored najava u vezi sa otežanim opsluživanjem aviona na aerodromu Hitrou zbog toga što je uslovljena mogućnošću da u suprotnom izgubi istorijski slot – pravo sletanja na Hitrou u određeno vreme.

1 / 3 Foto: Profimedia

Da bi umanjila negativan efekat pomenutih ograničenja na sopstveni saobraćaj i u što manjoj meri poremetila planove putovanja svojih putnika, Er Srbija čini sve što je u njenoj moći da se pomenuti let obavi, uz određena prilagođavanja. To znači da će biti moguće putovati isključivo sa ručnim prtljagom.

Na povratnom letu iz Londona prevoz putnika neće biti moguć, te je kompanija prinuđena da taj let otkaže.

Srpska nacionalna avio-kompanija je tako dovedena u paradoksalnu situaciju da joj se najavljuje da neće biti mogući prihvat i otprema i otpravljanje putnika, njihovog prtljaga i aviona, dok se, sa druge strane, insistira da se letovi obave, pa čak i delimično ili potpuno prazni, ističe se u saopštenju.

Nadležne službe Er Srbija neprekidno rade na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova, pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, i trudi se da za putnike obezbedi podršku, kao i pravovremeno informisanje.

Er Srbija je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja. S druge strane, Er Srbija nažalost ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti, dodaje se u saopštenju.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.