Borba sa smetovima još traje, najkritičnije na jugu Srbije!
Foto: Fonet

ledena nepogoda

Borba sa smetovima još traje, najkritičnije na jugu Srbije!

Evakuisano je 120 osoba i 70 vozila, rekao je Boban Stevanović, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije
Objavljeno:

U Srbiji je i dalje na snazi crveni meteoalarm zbog snega i niskih temperatura. Vanredna situacija je u devet opština, a najkritičnije je na jugu Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Evakuisano je 120 osoba i 70 vozila, rekao je za RTS Boban Stevanović, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije.

Na području Blaca smetovi i do tri metra. Saobraćaj se obavlja otežano, a kamionima s prikolicom zabranjen je prilaz Kopaoniku i Goču. Velika Morava je zaleđena, a zbog leda je obustavljena plovidba na Dunavu i Savi.

Ledeni dani u Srbiji se nastavljaju. Sneg pada u čitavoj zemlji, a prestaće posle podne. Svi putni pravci su prohodni, kažu u AMSS ali sneg, smetovi i jak vetar već su doneli nevolje mnogim delovima zemlje. Saobraćaj se obavlja otežano, a kamionima sa prikolicom zabranjen je prilaz Kopaoniku i Goču. Zbog otežanog saobraćaja, vozačima se savetuje oprezna vožnja i obavezna zimska oprema. U najhladnijem delu Srbije Sjenici, juče je izmereno minus 33. Mada nema vetra i snega mnoga sela i dalje su blokirana. U Leskovcu je bilo -25 a vanredna situacija je u Medveđi, jer su planinska sela odsečena. Tako je i u 24 sela opštine Vlasotince a ne može se ni do desetak sela u Vladičinom Hanu. Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović rekao je za RTS da je evakuisano 120 građana i 70 vozila i da je tokom noći bilo potrebe za intervencijom na teritoriji Novog Pazara, Gornjeg Milanovca i Sokobanje. Prema njegovim rečima, uglavnom se radilo o licima kojima je trebala medicinska pomoć.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.