Proglašena VANREDNA SITUACIJA u četiri opštine!
Foto: Fonet

evakuisano 113 ljudi

Proglašena VANREDNA SITUACIJA u četiri opštine!

Ovo je danas izjavio načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović.
Objavljeno:

Vanredna situacija proglašena je u opštinama Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su više od 113 ljudi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je danas izjavio načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović.

Kada je u pitanju prohodnost puteva, Babović kaže da se stanje popravilo.

- U odnosu na jučerašnji dan stanje se popravilo u smislu prohodnosti puteva prvog i drugog prioriteta, dok imamo problema na putevima trećeg i četvrtog prioriteta, a to su obično putevi koji vode ka selima, seoskim putevima pogotovo u Nišavskom, Zaječarskom, Pčinjskom, Sjeničkom okrugu - rekao je Babović.

ZAVEJANI U SJENICI: Oko 10.000 ljudi biće oslobođeni za 3 dana - u najboljem slučaju! (FOTO) Danas se, kako on navodi, ozbiljan problem pojavio u Sjenici i Medveđi gde je proglašena vanredna situacija.

foto: Fonet

Kako je istakao, posebno na teritoriji opštine Sjenica zbog velike količine snega i jakog vetra, koji prelazi čak 70 kilometara na sat, pojavili su se veliki snežni nanosi što značajno otežava prohodnost puteva i upotrebu mehanizacije.

Kako objašnjava Babović, često se dešava da se uzaludno čistite nanose jer vetar vraća još veću količinu snega. On navodi i da posebno zabrinjava nastavak hladnog talasa. Podsećajući da je RHMZ za sutra proglasio crveni meteoalarm za celu teritoriju Srbije sa temperaturom od minus 15 stepeni, a u planinskim predelima i više od minus 20 stepeni. Babović je istakao da će to značajno usporiti aktivnosti na probijanju puteva tamo gde su trenutno neprohodni. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.