Na današnji dan poginuo je najveći Srbin među komunistima!

Da li je Krcuna ubio Tito?

Na današnji dan poginuo je najveći Srbin među komunistima!

Zvanično, rezultati istrage kažu da se Krcunov automobil, koji mu je dodeljen baš pred polazak na na sresku konferenciju Saveza komunista Srbije, zbog velike kiše proklizao po blatu
Objavljeno: 10:44h

Na današnji dan pre 51 godinu dogodila se misteriozna saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo tadašnji predsednik srpske vlade Slobodan Penezić Krcun. Krcun je bio i nekadašnji načelnik Ozne i bivši predsednik Izvršnog veća Srbije. Poginuo je 6. novembra 1964. u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, u blizini sela Šopić kod Lazarevca. Tog dana, se uputio na sresku konferenciju Saveza komunista u Titovom Užicu. Zajedno s Krcunom tad je poginuo i Svetolik Lazarević Laza. Krcunova smrt ostala je pod velom misterije pošto zvanična verzija o nesreći nikada nije prihvaćena, a vladalo je mišljenje da je nesreću iscenirao lično predsednik tadašnje SFRJ Josip Broz Tito.

Iz tog vremena je i vic koji se naširoko prepričavao, a koji glasi: “Saopštavaju Titu da je Krcun poginuo, a on pogleda na sat i upita: 'Šta, već je pola dva?“. Zvanično, rezultati istrage kažu da se Krcunov automobil, koji mu je dodeljen baš pred polazak na na sresku konferenciju Saveza komunista Srbije, zbog velike kiše proklizao po blatu. Vozač je, naime izgubio kontrolu i sleteo sa puta, i pri brzini od 130 kilometara na čas udario u drvo. Odmah posle pogibije, tela Slobodana Penezića Krcuna i Svetolika Lazarevića Laze, su bila preneta u Beograd i izložena u zgradi Savezne Skupštine, gde su im brojne društveno-političke, boračke i vojne delegacije, kao i građani u mimohodu odlali počast. Sahranjeni su 8. novembra, jedan pored drugog, u Aleji narodnih heroja na Novom groblju. (Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.