ALARMANTNO NA PEŠTERU: Blokirano 10.000 ljudi, temperatura -15, sneg i dalje pada!
Foto: Fonetap

meštani u strahu

ALARMANTNO NA PEŠTERU: Blokirano 10.000 ljudi, temperatura -15, sneg i dalje pada!

Svi putevi na Pešteru od petka su u snežnoj blokadi, napadalo je oko pola metra snega, duva jak vetar, na nekim deonicama snežni nanosi dostižu i do četiri metra
Objavljeno:

Svi putevi na Pešteru od petka su u snežnoj blokadi, napadalo je oko pola metra snega, duva jak vetar, na nekim deonicama snežni nanosi dostižu i do četiri metra. Živa u termometru spustila se do 15. podeoka ispod nule, a više od 10.000 Pešteraca danas je odsečeno od sveta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! U mnogim selima nema vode, pa su stočari na velikim mukama, jer ne mogu da napoje svoja stada.

foto: Fonet

Situacija je više nego teška. Sve što mašine očiste vetar odmah ponovo zaveje, zovu nas iz mnogih sela i traže pomoć, mogućnosti su nam male, pogotovu dok snežna oluja ne prestane – ističe Mića Kaličanin, zamenik predsednika opštine Sjenica i naglašava da je mehanizacija poslata u selo Dubnica, gde je prijavljen smrtni slučaj i gde meštani ne mogu da se probiju do groblja i u Rasno odakle je evakuisan jedan bolesnik. Moja porodica ima 500 ovaca, a danima nemamo ni kap vode, pomoć ne dobijamo niotkud. Situacija je alarmantna, samo na centralnom Pešteru ugroženo je bar 10.000 krava i ovaca,bojimo se da nam od žeđi ne pocrkaju stada. Tražimo pomoć i od opštine i od države – rekao nam je telefonom Enver Dacić, stočar iz Bioca kod Karajukića Bunara. Pešterci strahuju da najgore tek dolazi i da će narednih dana mraz okovatri celu visoravan. Hrane i ogreva za sada ima dovoljno.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.