VOJSKA OBELEŽILA BADNJI DAN: Litiji prisustvovali ministar  Đorđević, general Diković, pukovnik Milutinović (FOTO)
Foto: ministarstvo odbrane

za božić - praznično

VOJSKA OBELEŽILA BADNJI DAN: Litiji prisustvovali ministar Đorđević, general Diković, pukovnik Milutinović (FOTO)

U beogradskoj kasarni „Banjica-2” danas je obeležen Badnji dan gde je upriličeno i osveštavanje i nalaganje badnjaka
Objavljeno:

U beogradskoj kasarni „Banjica-2” danas je obeležen Badnji dan gde je, nakon božićne litije, upriličeno i osveštavanje i nalaganje badnjaka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Litiji su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji rade u kasarni „Banjica-2”. Badnjak je nosio pukovnik dr Saša Milutinović, načelnik Odeljenja za veru u Upravi za ljudske resurse Generalštaba.

foto: ministarstvo odbrane

Litiju je predvodio vladika Šumadijski i vojni gospodin Jovan uz sasluživanje glavnog i vojnog sveštenika majora Slađana Vlajića. Uz čestitku „Mir Božiji, Hristos se rodi“ obraćajući se okupljenima nakon ceremonije nalaganja badnjaka, vladika Jovan je, govoreći o značaju ovog velikog pravoslavnog praznika, poručio prisutnima da današnji dan u njihova srca i duše unese Hrista i da se „on iznova i uvek rađa u njima”.

foto: Ministarstvo odbrane

Badnji dan, na sličan način, obeležava se danas i u drugim kasarnama Vojske Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane

U kasarni „Topčider“ u Beogradu, nakon liturgije u paraklisu Svetog velikomučenika Teodora Tirona, položeni su badnjaci u prisustvu pripadnika vojske koji rade u ovoj kasarni i uz prigodnu besedu komandanta Komande za obuku general-potpukovnika Đokice Petrovića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.