STEFANOVIĆ POBEDIO NA SUDU: NIN plaća 300.000 dinara!
Foto: Zorana Jevtić

sledi i žalba

STEFANOVIĆ POBEDIO NA SUDU: NIN plaća 300.000 dinara!

Ministar policije Nebojša Stefanović dobio je tužbu koju je podneo protiv NIN-a, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale", saznaje N1
Objavljeno: 16:37h

NIN treba da plati kaznu od 300.000 dinara nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, i to sa kamatom od 29. novembra kada je presuda doneta, potvrdio je za N1 Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ćulibrk je rekao da će NIN podneti žalbu na presudu, a ako bude potrebno podneče i Ustavnom sudu ili Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije protiv nedeljnika NIN počelo je i završeno je 29. novembra u Višem sudu u Beogradu.

Stefanović je tužio novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i NIN doo, zbog teksta objavljenog 16. juna ove godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Ministar je na suđenju rekao da si mu povređeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.