OGLASIO SE I MINISTAR: Od gripa obolelo 15.000 mališana, raspust se produžava do....
Foto: Nebojša Mandić

epidemija vlada

OGLASIO SE I MINISTAR: Od gripa obolelo 15.000 mališana, raspust se produžava do....

Ministarstvo prosvete i zdravlja zajednički su se danas usaglasili da raspust u osnovnim i srednjim školama bude produžen i da se deca u školske klupe ne vraćaju 9. janura.
Objavljeno: 13:51h

Školski raspust biće produžen za dva dana, tako da će se deca u školske klupe vratiti u sredu, 11. januara, umesto 9, kaže Mladen Šarčević, ministar prosvete.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovu odluku će, međutim, u Ministarstvu prosvete u ponedeljak dodatno razmatrati.

Na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje "Batut" o broju obolelih od gripa, Ministarstvo prosvete i zdravlja zajednički su se danas usaglasili da raspust u osnovnim i srednjim školama bude produžen i da se deca u školske klupe ne vraćaju 9. janura.

foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Međutim, jedna od opcija je i da raspust bude produžen za ukupno sedam dana, odnosno da đaci krenu u škole u ponedeljak 16. januara. Takva odluka zavisiće od daljeg razvoja epidemiloške situacije.

Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.

- Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko - ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.

Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove.

foto: Nebojša Mandić

U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem.

Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature.

Ministarstvo odlučilo: Zbog gripa produžen raspust!

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo je oko 3.000.

Od početka sezone Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" prijavljeno je 50.473 obolelih od oboljenja sličnih gripu, što je veći broj u odnosu na isti period prošle godine.

Slučajevi gripa su potvrđeni u Beogradu, u Južnobačkom, Pčinjskom, Raškom, Južnobanatskom, Jablaničkom, Mačvanskom, Severnobačkom, Srednjebanatskom, Severnobanatskom, Braničevskom, Zlatiborskom, Podunavskom, Pomoravskom i Sremskom okrugu.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.