Srbijo, dobrodošla u 2017! Evo koji nas je PAKAO dočekao u ovoj godini!
Foto: Fonet

welcome to reality

Srbijo, dobrodošla u 2017! Evo koji nas je PAKAO dočekao u ovoj godini!

Prvi januar je famozan dan u zakonodavstvima širom sveta jer kreću da važe brojne odluke i zakoni
Objavljeno: 22:33h

Još nas drži praznična euforija. U novčanike još ne smemo da zavirimo. Nađe se po koji dinar, izdržaćemo do 10. januara... Kako ćemo posle? To se u Srbiji ne pita.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kad se vratimo u realnost, sačekaće nas mnogo promena. Prvi januar je famozan dan u zakonodavstvima širom sveta jer kreću da važe brojne odluke i zakoni. Evo šta je našoj zemlji donela 2017. godina svojim dolaskom.

Krenućemo ipak, ajde, sa "pozitivnim" vestima:

Minimalac veći, ali jad i beda!

Minimalna satnica u Srbiji, za koju, procenjuje se radi oko 300.000 Srba veća je od 1.januara, i iznosi 130 dinara. Ovo će onima koji žive "na minimalcu" povećati platu oko 1.500 dinara.

foto: Stefan Jokić

Mislite da je ovo jako gotivna vest?

Reći ćemo vam samo ovo: za minimalnu potrošačku korpu potrebno je 1,65 minimalnih zarada. I dalje smo na dnu liste, moramo dodati, kada je Evropa u pitanju, pa samo uzevši susednu Hrvatsku, možemo da kažemo da primaju duplo više od nas kad je minimalna zarada u pitanju (2,5 evra).

Za 1.500 dinara koliko će se radniku povećati zarada, moći će da plati račun za internet/kablovsku, ili da kupi tek skoro tri kilograma mesa.

Bebo, dobrodošla!

Roditelji, dobra vest broj 2! Zahvaljujući projektu "Bebo, dobrodošla na svet" i usluzi "e-beba" besplatno ćete moći da za 15 minuta elektronskim putem prijavite rođenje bebe.

Zašto mi se povraća od vesti o prvoj bebi u Novoj godini?

- Država postaje servis građana, da biste prijavili bebu roditelji treba samo da se dogovore o imenu bebe - rekla je ministarka Brnabić.

foto: Profimedia

Dobro, nije ovo loša vest, Srbija je od 1. januara, dakle, makar u manjoj meri "zemlja šaltera".

I ajmo na još jednu dobru vest (ako verujete u sreću)!

Nemate stan? Tu je Vlada Srbije

Od 1. januara 2017. počela je nagradna igra u kojoj će građani sakupljati fiskalne račune.

Građani mogu da šalju fiskalne račune od 1. februara do kraja marta 2017. godine, a glavna nagrada je stan u Beogradu, a moći će da osvoje i automobile, putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i tehničku robu.

foto: Stock

Pravo učešća u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", koju priređuje Ministarstvo finansija, imaju svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je prikupiti minimum 10 fiskalnih računa minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, a koji nisu stariji od 1. januara 2017.

Sve je to ok, samo ako još uvek verujete u sreću! U Srbiji! U regularnost! U Srbiji!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.