Srbija osvanula pod snegom, OPREZ zbog ledene kiše, najviša dnevna 3 stepena!
Foto: Fonet

Vremenska prognoza

Srbija osvanula pod snegom, OPREZ zbog ledene kiše, najviša dnevna 3 stepena!

Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus jedan, najviša dnevna od nula do tri stepena. Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni
Objavljeno: 12:18h

Beograd i veći deo Srbije ovog jutra osvanuli su pod prvim snegom ove godine, koji se zadržava na trotoaru i kolovozu, a iz Hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da se tokom prepodnevnih sati u celoj zemlji očekuje kiša koja će se lediti na tlu, uglavnom u nižim predelima severne, zapadne i centralne Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Danas će biti umereno do potpuno oblačno, ujutru mestimično sa kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Kiša će tokom dana, uz pad temperature, i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, upozorava RHMZ.

Na severu zemlje se pre podne, u centralnim posle podne, a u toku noći i u ostalim predelima očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus jedan, najviša dnevna od nula do tri stepena. Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni.

foto: AP

U Beogradu će sutra biti oblačno, povremeno sa susnežicom i snegom, samo još ujutru u pojedinim delovima grada sa kišom koja će se ponegde lediti pri tlu. Posle podne se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko minus jedan, najviša dnevna oko jedan stepen. U sredu će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo toplije, posle podne na severu, uveče i tokom noći i u ostalim delovima zemlje naoblačenje mestimično sa snegom.

foto: Fonet

U četvrtak hladnije, na severu i istoku suvo, u ostalim predelima mestimično sa snegom. U petak i subotu se očekuje uglavnom vetrovito i suvo, a od nedelje oblačno, povremeno sa snegom. Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i kardiovaskularnim tegobama. Kod meteoropata najizraženiji mogu biti problemi sa snom, promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.