Heroji: Mladi policajci sprečili skok žene s mosta!
Foto: beta/damir sencar

spasili jeod sigurne smrti

Heroji: Mladi policajci sprečili skok žene s mosta!

Petar Bubalo (29) i Slobodan Butorović (23), mladi policajci iz Vrbasa koji su u službi tek dve godine, našli su se u dramatičnoj situaciji s kakvom se njihove kolege retko sreću i iz nje izašli kao heroji
Objavljeno:

Oni su spasli život starije gospođe koja je bila spremna da skoči sa pešačkog mosta u Vrbasu, ispod kog protiče Veliki bački kanal.

Kako kažu, kada su krenuli u patrolu u nedelju po podne, nisu ni slutili da ih na mostu preko Velikog bačkog kanala čeka prizor od kog se ledi krv u žilama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Krenuo sam sa kolegom u patrolu i na mostu smo ugledali ženu koja je bila sa spoljnje strane ograde, okrenuta leđima ka vodi - priča Petar Bubalo.

On dodaje da nisu imali dilemu šta treba uraditi i da su odmah krenuli u spasavanje, ali da žena nije dopuštala da joj priđu.

- Prvo smo obavestili dežurnog, koji je odmah pozvao Hitnu pomoć, a onda smo počeli sa pričamo sa gospođom i da je ubeđujemo da odustane od skoka - dodaje Petar.

Dok se ona žalila da joj više ne vredi da živi i da ima porodičnih problema, policajci su joj se vrlo polako primicali. Kako kažu, ne znaju tačno koliko je trajala ta situacija, ali je razgovor trajao duže od pet minuta.

- Tek kada smo prišli na metar ili čak i manje, zajedno smo je zgrabili za ramena, tako da ne bi pala da je u tom trenutku pustila ogradu - priča Slobodan, dok njegov kolega Petar kaže da je tokom akcije i u trenutku kad su se odlučili da zgrabe nesrećnu ženu sa kolegom komunicirao očima.

- Slične situacije imali smo i tokom obuke, ali bio je to i instinkt - dodaje Petar, a Slobodan kaže da im se ovako nešto prvi put desilo i da ne zna šta bi se dogodilo da je žena odlučila da skoči.

Slobodan dodaje da je siguran da bi se i njih dvojica spustili u vodu da je žena skočila, kako bi je spasili. Međutim, kaže da zbog visine i činjenice da je gospođa starija, ne zna da li bi ona preživela taj pad.

Pohvale i nagrade

Slobodan i Petar su iz teške situacije izašli kao pobednici. Kako kažu, to su prepoznali i njihovi nadređeni, koji su ih pohvalili.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.