Porodično nasilje na vrhuncu! Majka tukla BEBU OD 2 MESCECA, a muž ženu zaključavao u kokošinjac!
Foto: Stock

Brutalnost!

Porodično nasilje na vrhuncu! Majka tukla BEBU OD 2 MESCECA, a muž ženu zaključavao u kokošinjac!

Broj prijava za porodično nasilje u Čačku tokom poslednje dve godine uvećao se čak za 88 odsto
Objavljeno:

U 2016. već je prijavljeno 416 slučajeva porodičnog nasilja. Statistički podaci pokazuju da nasilje nad ženama u braku traje u proseku tri godine, a žene koje ga trpe 35 puta bivaju izložene torturi pre nego što prijave nasilnika!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sanela Božović iz čačanskog centra za socijalni rad navodi da trećina bračnih parova doživi barem jednu epizodu porodičnog nasilja. Ona ističe da se žrtve ove vrste nasilja u Čačku najčešće žale na najrazličitije uvrede, koje prerastaju u pretnje i na kraju u fizičko nasilje.

- Imali smo slučajeve da suprug fizički i psihički zlostavlja svoju suprugu koja je lice sa invaliditetom. Potom, muž je suprugu, koja se prema njegovim rečima bezobrazno ponašala, terao po kazni da bude u kokošinjcu. Tu je i upotreba sile nad partnerkom do te mere da ona zadobije više preloma nosa. Jedan muškarac je od svoje partnerke zahtevao da jede dok je on tuče, a tu su i sutuacije buđenja partnerke u toku noći udarcem zatvorenom šakom u predelu glave, vezivanje, udaranje kablom od pegle, zahtevanje da se preda zarada, primoravanje na krađu – otkriva Božović.

U Čačku je sve izraženije nasilje nad decom u porodičnim zajednicama. Brutalnost ide tako daleko da su zabeleženi slučajevi da majka fizički kažnjava dvomesečnu i devetomesečnu bebu.

Takvi slučajevi prijavljeni su čačanskom centru za socijalni rad. Kao najčešće obrazloženje roditelja koji su na ovaj način zlostavljali svoje bebe navedeno je to da im je smetao konstantan dečji plač.

- Kada neko kažnjava dvomesečnu bebu, kao što je to bio slučaj u našem gradu, ne možete da ostate imuni, i svi sistemi u lancu moraju da stave sva zakonska rešenja na raspolaganje i da reaguju na vreme - navodi Goran Javorac iz CZSR-a.

Najužasniji slučaj nasilja nad decom u Čačku dogodio se pre sedam godina, kada je brutalno zlostavljan tada šestogodišnji dečak B. P. Njegov očuh ga je intenzivno tukao gumenim gajtanom po nogama, glavi i čitavom telu, vezivao mu vrat pertlom od patika i naglo je povlačio levo-desno, vezivao mu ruke u predelu iznad šaka i stavljao mu zadnjicu na usijanu ringlu. Osim toga što je dete u kontinuitetu maltretirano, utvrđeno je i da mu je uskraćivana hrana i da je bilo veoma zapušteno. Očuh V. M. (41) osuđen je na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.