Ove mafijaške vođe NESTALE SU bez traga! Danas su u zatvoru ili pod zemljom! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

GOING underground

Ove mafijaške vođe NESTALE SU bez traga! Danas su u zatvoru ili pod zemljom! (VIDEO)

Bili su kraljevi podzemlja, vedrili i oblačili kriminalnim tokovima, ali ih je onda obrisalo vreme. Neki su pokojni, drugi iza rešetaka, treći u bekstvu
Objavljeno: 23:06h

Željko Maksimović Maka

Maka se nalazi na poternici Interpola već 14 godina. On je u bekstvu zbog optužnice za ubistvo generala Boška Buhe.

Ipak pojavljivale su se informacije da je viđen u Srbiji par puta, a kasnije informacija da je Maksimović viđen u jednoj zemlji Južne Amerike i da je bio u kontaktu sa odbeglim pripadnicima zloglasne kriminalne grupe iz Srbije “Amerika”.

Željko Maksimović je sin visokog funkcionera KOS (bivša DB) . Uhapšen je prvi put sa 16 godina, jer je u mrtvačnici Medicinskog fakulteta pucao u leševe!

Kao tek punoletan upoznao je vlasnike kluba “Amadeus” Željka Ražnatovića Arkana!

NIKAD VIĐENE FOTOGRAFIJE OPASNIH MOMAKA IZ KAFANA: Kako su se provodili, žarili i palili 90-ih! (FOTO)

Prvu prijavu policija je napisala protiv Maksimovića 1987, da bi potom usledile mnoge druge za nanošenje teških povreda i pokušaje ubistava.

Maksimović je važio sa saradnika Državne bezbednosti za prljave poslove - ubistva. Ova sumnja je potvrđena kada je 17. marta 1995. ubio policajca Gorana Radulovića (29), overivši ga hicem u glavu, a ranio je njegovog kolegu Dejana Stanimirovića kada su pokušali da ga legitimišu. Posle dva dana je oslobođen, pisao je Blic.

Keka

Još jedan od krimi vođa koji uživa na slobodi je i Keka.

Dejan Stojanović Keka je često označavan kao najveći don u Beogradu, narko-diler svetkog kalibra, a povezivan je sa pripremama atentata na bivšeg ministra i direktora policije Dragana Jočića i Milorada Veljovića, kao i bivšeg ministra Mlađana Dinkića, pisala je BG štampa.

On je iz Srbije nestao 2006. godine, a u medijima se provlačila priča da su mu određeni političari dojavili da mu se sprema hapšenje i pomogli da ode iz zemlje.

Ipak pojedini beogradski listovi pisali su da bi on mogao da se opet pojavi u našoj zemlji!

OSTAVIO TRAG! Ovo je poslednji sačuvani POTPIS čuvenog Kneleta na Voždovcu! (FOTO)

Dejan Stojanović Keka je u "beloj knjizi" organizovanog kriminala označen kao vođa "jednog od najjačih klanova".

Dovodio se u vezu sa kupoprodajom fudbalera!

Dušan Spasojević

Spasojević, poznat po nadimku Duća, (10. jul 1968 – 27. mart 2003) bio je vođa kriminalne organizacije poznate kao zemunski klan. U periodu od 2000. do 2003. godine je zajedno sa zemunskim klanom uživao izuzetan uticaj na zbivanja u zemlji, sve do atentata na Zorana Đinđića. Taj je događaj započeo veliku raciju srpskih vlasti poznatu kao Operacija "Sablja", čija je glavna meta bio upravo zemunski klan. Spasojević je prilikom pokušaja hapšenja ubijen u okršaju sa policijom.

TAJNA AUDIJA SMRTI: Zašto je baš ovaj sivi automobil bio POTPIS za ubistva zemunskog klana? (VIDEO)

Srbijom nikada, pre "zemunskog klana", nije harala moćnija, zloglasnija, organizovanija i vlastima bliskija mafijaška organizacija. Njihovo jezgro brojalo je dvadesetak jurišnika, a šire, armija od preko 200 "vojnika".

Vršili su najteža krivična dela – tridesetak ubistava, na stotine krađa i ucena. Drogu su rasturali na tone. Prvi su na ovim prostorima počeli da otimaju ljude. Samo od otkupa dobili su više od 20 miliona evra, a od droge i ostalih prljavih poslova zgrtali su, u to vreme, na stotine miliona maraka. Pošto su zločine vršili gotovo javno, bili su ubeđeni da sve to rade – u ime i za dobro države!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.