12 najopasnijih gradova na svetu: Šta mislite na kom mestu je Beograd? (FOTO)
Foto: Thinkstock / Profimedia

počasno mesto

12 najopasnijih gradova na svetu: Šta mislite na kom mestu je Beograd? (FOTO)

Merser svake godine objavi Indeks kvaliteta života, a među podacima koje daje jesu i oni o sigurnosti u evropskim gradovima
Objavljeno: 23:19h

Kvalitet života u bilo kojoj zemlji dovodi se u pitanje kada je sigurnost pojedinca pod rizikom. Bez obzira da li je reč o zemljama sa visokom stopom kriminala ili zemljama koje su ugrožene terorističkim napadima ili pretnjama, Merser svake godine objavi Indeks kvaliteta života, a među podacima koje daje jesu i oni o sigurnosti u evropskim gradovima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako Merser ocenjuje sigurnost pojedinca u gradu povezana je sa vezama grada sa drugim zemljama, unutrašnjom stabilnošću, stopom kriminala i policijskim ili sigurnosnim snagama.

9 POSEBNIH krugova pakla za sve SRBE koji rade ovakve stvari! Znamo da ćete se složiti! (GIF) (VIDEO)

Neki od najvećih i najuticajnijih zapadnoevropskih gradova nisu se našli na listi najsigurnijih. Ugrozile su je stope sitnog kriminala i teroristički napadi. Ne iznenađuje kako je Pariz na 12. mestu najnesigurnijih gradova Evrope nakon niza terorističkih napada u kojima su ubijene stotine ljudi.

foto: giphy

11. London je pod budnim okom policije zbog terorizma, što znači da se pojedinac u ovom gradu nikako ne može osećati sigurno.

foto: Thinkstock

10. Bukurešt je na jedanaestom mestu zbog sitnog kriminala i široko rasprostranjene korupcije.

foto: Profimedia

9. Zagreb je najnesigurniji grad za pojedinca zbog korupcije, prenosi Gardijan.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.