His name is Milenković, Dr Free Milenković! Gradonačelnik Vranja izgubljen u prevodu! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen

hit sa juga

His name is Milenković, Dr Free Milenković! Gradonačelnik Vranja izgubljen u prevodu! (FOTO)

Za više od 7 godina nije se desilo da vesti na Fejsbuk stranici Grada Vranja budu prevedene na engleski jezik preko Gugle prevodioca
Objavljeno: 20:46h

Saopštenje Službe za odnose sa javnošću Vranja na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici postalo je pravi hit na društvenim mrežama. Dok su neki bili puni razumevanja za "ispad" Gugl prevodioca, drugi su zbijali šale sa činjenicom da je gradonačelnik dr Slobodan Milenković preveden kao “dr free milenković“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na svoj račun našalili su se i neki raniji rukovodioci, pa je tako bivši zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović, komentarišući ovaj post, prokomentarisao na Fejsbuku kako je sreća pa se ovo nije desilo dok su on i raniji gradonačelnik Zoran Antić bili na vlasti jer bi tek onda prevod bio zanimljiv.

foto: Printscreen Facebook

- Sreća što ovi nisu pisali dok smo mi bili u kabinetu, ti bi bio Dawn, a ja Dearkiss - odgovorio je Antiću Stevanović, komentarišući post.

Za više od 7 godina nije se desilo da vesti objavljene na Fejsbuk stranici Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja budu prevedene na engleski jezik i to preko Google prevodioca.

foto: Printscreen Facebook

- Nažalost, u poslednja dva dana se to dešava i to samo sa određenim informacijama, što znači da Fejsbuk automatski to radi koristeći svoje skripte. Imamo profesionalnu i moralnu obavezu da o tome obavestimo javnost jer ako postoji namera da se vesti prevode na engleski jezik onda bismo angažovali profesionalnog prevodioca - navodi se u saopštenju.

Grad Vranje, pored zvanične Fejsbuk stranice, ima i nalog na Tviteru i može se videti da su vesti objavljene na srpskom, a ne engleskom jeziku.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.