Nećete praviti sneška za Novu godinu: Ništa od snega za doček, ali evo kada Srbiju čeka pravi zimski udar!
Foto: Nebojsa Mandić

dobre ili loše vesti?

Nećete praviti sneška za Novu godinu: Ništa od snega za doček, ali evo kada Srbiju čeka pravi zimski udar!

Oni kojima nedostaje slika zimske idile i snežnog pokrivača moraće da pričekaju
Objavljeno:

U novogodišnjoj noći i tokom praznika imaćemo priliku da uživamo u suvom i za ovo doba godine toplom vremenu, kaže za „Alo!” meteorolog „weather2umbrella“ Đorđe Đurić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema njegovim rečima, oni kojima nedostaje slika zimske idile i snežnog pokrivača moraće da pričekaju kraj januara, kada nas očekuje ledeno vreme, iako bi se nakratko mogli obradovati prolaznim padavinama oko 27. decembra.

Pod uticajem anticiklona do 27. decembra očekuje nas stabilno i suvo vreme uz konstantan porast dnevne temperature, koja bi oko 26. u mesecu mogla dostići i 10 stepeni, nakon čega nas očekuje kratkotrajno pogoršanje vremena. Ujutru možemo očekivati blagi mraz i temperaturu u minusu, od minus 10 do minus dva stepena, dok će tokom dana ona biti u plusu, u proseku od oko pet stepeni.

foto: Fonet

U nizijama i nižim predelima koji obuhvataju delove Vojvodine, Mačve, i Šumadije možemo očekivati nisku oblačnost i maglu, dok će u brdsko-planinskim oblastima vreme biti toplije nego u nizijama. Pred sam kraj godine, 27. decembra nas očekuje kratkotrajno naoblačenje sa kišom, a na planinama i sneg. U sredu, 28. decembra, sledi razvedravanje, dok bi se sneg mogao zadržati jedino južno od Beograda, u Kragujevcu, Nišu, Valjevu, Užicu i Negotinu. Pred kraj godine padavine će prestati u celoj Srbiji.

Već 29. decembra jača anticiklon sa severozapada, pa u Novu godinu ulazimo sa stabilnim i suvim vremenom. Novogodišnja noć biće hladna, ali bez padavina, u većem delu zemlje temperatura se neće spuštati ispod nule i kretaće se od minus tri do jednog stepena. Prve januarske dane obeležiće blagi porast temperature. Jutra će biti umereno hladna sa temperaturom od minus četiri do dva stepena.

foto: Fonet/AP

Nakon suvog decembra i početka januara, od druge dekade prvog meseca u godini uslediće period sa čestim padavinama, a temperatura će se zadržati u granicama normale za ovo doba godine. Od 10. januara očekuju nas minimalne jutarnje temperature od minus tri do jednog stepena i prosečne dnevne od jednog do pet stepeni.

U drugoj polovini i na kraju januara očekuje nas jači zimski udar, pa će uslediti nekoliko ledenih dana, u kojima ni dnevne temperature neće prelaziti nulti podeok.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.