PAZITE SVOJU DECU, NOVA OPASNA IGRA VLADA SRBIJOM!  Stavljaju petarde u flaše, pa onda... (FOTO)
Foto: AP

horor na ulicama bg-a

PAZITE SVOJU DECU, NOVA OPASNA IGRA VLADA SRBIJOM! Stavljaju petarde u flaše, pa onda... (FOTO)

Roditelji povedite računa!
Objavljeno:

Među decom je zaživela nova opasna igra, pa klinci sada više ne bacaju samo petarde već ih zatvaraju u razne staklene predmete - flaše, čaše i tegle, da bi prasak bio što jači!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Doktori upozoravaju da ovakva „igra” može da dovede do fatalnog ishoda, jer komadi stakla pod velikim pritiskom mogu da se zariju u telo.

foto: Stock

Hirurg Dragan Stojićević iz dečje klinike „Tiršova” upozorava na moguće fatalne posledice neadekvatnog rukovanja pirotehnikom za praznike.

- U poslednje vreme deca i odrasle osobe sve češće stavljaju petarde u razne staklene predmete (flaše, čaše, tegle), ali i u druge zatvorene objekte, čime se detonacija petarde dodatno komplikuje pojavom šrapnela nastalih pucanjem pomenutih objekata, pa neretko može da dođe do pojave veoma ozbiljnih, pa i fatalnih povreda. Desilo se jednom da se dečaku deo stakla zabo u butinu, ali je izbegnut fatalan ishod - objašnjava Stojićević i dodaje da u „Tiršovoj” trenutno nema povećanog broja dece koja su povređena od eksplozivnih naprava, ali da se oko Nove godine i Božića očekuje da se situacija preokrene.

foto: AP

- U prazničnom periodu desi se da zbrinemo i jedno dete dnevno. Poručujem roditeljima da, ako im se dete povredi, odmah dođu u „Tiršovu”, bez obzira na stepen povrede, i mi ćemo sve rešiti - naglasio je doktor.

Doktor Stojićević se prisetio najgoreg slučaja, u kojem je dečak ostao bez dela palca, pa mu i šaka više neće funkcionisati kao pre.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.