NARKOSI U SRPSKOJ REŽIJI! Ko je Eskobar, a ko njegova desna ruka? (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

KOKAINSKI BIZNIS BY SRBIJA

NARKOSI U SRPSKOJ REŽIJI! Ko je Eskobar, a ko njegova desna ruka? (FOTO)

Kako bi serija koja postaje planetarni hit izgledala u srpskoj verziji?

Objavljeno: 19:44h
Milica Božinović

Kolumbija osamdesetih godina. Stvaranje najmoćnijeg narko-kartela i početak kokainskog kralja i najozloglašenijeg kriminalca u istoriji, Pabla Eskobara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kolumbijci imaju izreku: "Bog je našu zemlju napravio toliko lepom da to nije bilo pošteno prema ostatku sveta. Kako bi poravnao teren, Bog ju je nastanio s rasom zlih ljudi".

I u pravu su. Bilo ih je - i te kako.

Krajem sedamdesetih godina kokain je bio slabo rasprostranjen po svetu, a nova serija Narkosi uzbudljivo i napeto prikazuje priču o usponu i padu najnasilnijih i najbogatijih kriminalaca tog doba, zlom kolumbijskom narkokartelu iz pokrajine Medeljin.

Osnivač i vođa kriminalne organizacije je poznati trgovac drogom Pablo Emilio Eskobar Gaviria koji je zahvaljujući svojim aktivnostima imao neto prihode od čak milion dolara dnevno!

foto: Imdb

Na vrhuncu svoje moći kartel Medellin je pokrivao 80 posto svetskog tržišta trgovine kokainom, a posedovali su toliko novca da nisu uspeli sve da operu, pa su isti zakopavali u zemlju, skrivali u zidove… Prema nekim procenama, Eskobar je bio jedan od najbogatijih ljudi na svetu tog vremena, težak 10 milijardi dolara. Kroz eliminaciju rivala i negovanje korupcije unutar kolumbijske vlade, "otklanjao" je sve one koji su smetali i koji nisu pristajali na korupciju. Jednostavno - završavali su napunjeni olovom.

Lideri narko-kartela moćniji su od država i državnih institucija u celom svetu. Ratovi narko-bosova odneli su do danas stotine hiljada života, a narkotici su bili i ostali najunosniji nelegalni biznis na svetu.

Eskobar sa tom supstancom na mah osvaja, prvo SAD, a potom i ceo svet.

Šta bi bilo da smo živeli u Pablovo vreme? Ili, još bolje, kako bi Pablo "poslovao" u Srbiji?

Eskobar i njegovi najbliži saradnici koji čine Narkose, Gustavo, Gaća i Oćoa braća od kokaina su napravili savršen proizvod. Proizvod čija ponuda sama stvara potražnju... Nalazio se u apsolutnoj svakoj stvari koja je iz Kolumbije uvožena u SAD.

foto: Imdb

Malo smo se poigrali i rešili da napravimo srpsku verziju Narkosa!

Spremite se, ovo će biti predobro!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.