POZNATO KADA ĆE DA ZAGRME TRUBE U GUČI: Organizatori uveliko spremaju bogat program (FOTO)
Truba, Foto: Rina

GUČA

POZNATO KADA ĆE DA ZAGRME TRUBE U GUČI: Organizatori uveliko spremaju bogat program (FOTO)

Najbolji trubači ukrstiće svoje instrumente i znanje na velikoj bini

Objavljeno:

Čuveni Sabor trubača u Guči već je zakazan za ovu godinu i biće održan od 05. do 07. avgusta. Očekuje se da najveća smotra limenih isntrumenata na Balkanu na leto okupi nekoliko stotina hiljada posetilaca.

1 / 3 Foto: Rina

"Zbog prošlogodišnjih okolnosti koje je izazvala pandemija korona virusa, uspeli smo sve da prebaziđemo i ove godine u kampanju krećemo znatno ranije i to nas raduje. U dogovoru sa medijskim pokroviteljem, koji će prenositi ovogodišnji sabor, utvrđen je i tačan datum manifestacije koja će trajati tri dana i naravno spektakulatrni koncert Bojana Suđića. Naravno, uskladili smo termine sa ostalim velikim događajima koji se istog meseca dogajaju u Moravičkom okrugu, a to su Sabor violinista Srbije i Nušićijada", kazao je Milivoje Dolović, predsednik privremenog organa opštine Lučani.

Organizatori uveliko pripremaju bogat program koji neguje tradiciju i običaje, a najbolji trubači ukrstiće svoje instrumente i znanje na velikoj bini.

Ove godine takmičenje će biti izuzetno neizvesno, jer nekoliko vrhunskih trubača se bori za prestižnu titulu majstora trube.

( Espreso / Rina )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.