SUBOTICA: MLADUNCI U ZOOLOŠKOM VRTU ROĐENI NA PRAZNIK! ŽANA I NEGRA STIGLE NA SRETENJE I SVETOG SAVU!
Zoo vrt, Foto: Promo

PALIĆ

SUBOTICA: MLADUNCI U ZOOLOŠKOM VRTU ROĐENI NA PRAZNIK! ŽANA I NEGRA STIGLE NA SRETENJE I SVETOG SAVU!

Kako navode iz Zoološkog vrta, na proleće je uobičajeno da ima više mladunaca i oni su uvek prava atrakcija pogotovo za najmlađe posetioce

Objavljeno:

Zoološki vrt na Paliću ove godine proslavlja svoj 72. rođendan i svakako može da se pohvali ne samo dugom tradicijom nego i činjenicom da je jedan od najlepših u regionu. Više od 150 životinjskih vrsta smešteno je u pedesetak objekata, a u sklopu Zoološkog vrta nalazi se i prihvatilište za životinje sa preko 800 jedinki. Svakako je vredno spomenuti i botaničku baštinu koju čine mnoge autohtone vrste biljaka i netipičnih četinara, lišćara i brojnih sadnica sezonskog cveća koje Zoološki vrt čine pravom oazom mira. Više od 150.000 posetilaca godišnje poseti Zoološki vrt, a jedna od glavnih atrakcija za posetioce svakako jesu mladunci koji se u ovom Zoološkom vrtu rađaju uglavnom na praznik! U razgovoru sa direktorkom Zoološkog vrta na Paliću, Sonjom Mandić, saznajemo koje su to prinove stigle ove godine i kada su rođene.

“Stiglo nam je proleće i lepše vreme, a sa njim i nove bebe u našem Zoološkom vrtu. Prve ovogodišnje bebe izašle su iz svojih kućica i zaista su postale prava atrakcija. U pitanju je ženkica alpake koja je na svet došla 27. januara na Svetog Savu, a tu je i mala bivolica Negra koja se rodila na Sretenje 15. februara. Ono što je interesantno je da se svi mladunci u Zoološkom vrtu rađaju na neki praznik. Prošle godine smo na Dan primirja 11. novembra dobili mladunče de braza majmuna, a ove godine su stigle Žana i Negra takođe na praznik. Svi mladunci se nalaze sa svojim majkama, dobro su i posetioci mogu da ih vide”, objašnjava direktorka Zoološkog vrta na Paliću, Sonja Mandić.

Kako navode iz Zoološkog vrta, na proleće je uobičajeno da ima više mladunaca i oni su uvek prava atrakcija pogotovo za najmlađe posetioce. Dolaskom lepšeg vremena produženo je i radno vreme Zoološkog vrta jer se pomeranjem dnevne svetlosti i same životinje kasnije zatvaraju.

1 / 4 Foto: Promo

“Na proleće svakako ima više mladunaca, pogotovo na rejonu preživara gde ih imamo jednom mesečno. Očekujemo uskoro i prinove lama, eland antilope i verovatno još jednu alpaku. Oko mladunaca se uvek okuplja veliki broj ljudi što je samo pokazatelj da su glavna atrakcija. U svakom slučaju, mi se radujemo prinovama kojih uvek ima, a to je samo dobar pokazatelj da im odgovaraju uslovi koje im mi pružamo i definitivno su radost za sve zaposlene u Zoološkom vrtu”, izjavila je direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, za Subotica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.