Tanjug se gasi, radiće samo do kraja novembra!

zaposleni dobijaju otpremnine

Tanjug se gasi, radiće samo do kraja novembra!

- Visina otpremnine još nije definisana, jer ima različitih rešenja i sve to mora da se uskladi - rekao je Marko Dragišić, predsednik sindikata Tanjuga
Objavljeno: 22:33h

Direktorka novinske agencije Tanjug Branka Đukić saopštila je članovima kolegijuma i predstavnicima sindikata te kuće da je Tanjug 31. oktobra zvanično prestao da postoji i da se briše iz registra Agencije za privredne registre, a da će zaposleni dobiti otpremnine, potvrđeno je "Danasu" od više izvora iz te agencije. Prema nezvaničnim informacijama, agencija će raditi još samo do kraja ovog meseca.

- Zvanično nismo obavešteni, ali nezvanično smo dobili informaciju da je agencija Tanjug zvanično prestala da postoji i da će zaposlenima biti isplaćena oktobarska plata, kao i da će svi zaposleni dobiti otpremnine po zakonu. Visina otpremnine još nije definisana, jer ima različitih rešenja i sve to mora da se uskladi - kaže za "Danas" Marko Dragišić, predsednik sindikata Tanjuga, i dodaje da će oko 180 zaposlenih biti upućeno na biro rada.
Na pitanje da li su tačne informacije da se gasi Tanjug da bi sa radom otpočela nova agencija pri Vladi sa mnogo manje zaposlenih, Dragišić odgovara da nema takvu informaciju, ali da ima saznanje da bi Vlada Srbije na sednici trebalo da raspravlja o Tanjugu. (Espreso.co.rs / Izvor: Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.