Stara lica iz Priboja i Novog Sada sele se u Jagodinu!
Foto: Nebojša Mandić

poslednje doba

Stara lica iz Priboja i Novog Sada sele se u Jagodinu!

Gerontološki centar u Jagodini nije samo smeštaj za stara lica iz pomoravlja, već je na glasu i u dalekom Priboju i Novom Sadu. Korisnici dolaze iz cele Srbije, jer su uslovi i briga o korisnicima na najvišem nivou.
Objavljeno:

Zasluge u uspešnom radu ovog doma ima ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja koje svake godine ulaže sredstva za bolje uslove u funkcionisanju ovog prepoznatljivog jagodinskog centra za boravak starih lica, ali i odnos zaposlenih prema svojim radnim obavezama i prema korisnicima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Gerontološki centar Jagodina je vodeća ustanova socijalne zaštite u Pomoravlju, a i šire. Stalnim radom i unapređenjem poslovanja trudimo se da GC Jagodina ne bude samo još jedna u nizu ustanova socijalne zaštite, nego zaista topli dom ljudima o kojima brinemo 24 sata - kaže za komentarpress.net direktor ovog doma Milan Stojanović.

Reči direktora Stojanovića potvrđuju i činjenice da GC Jagodina ima korisnike iz Priboja, Užica, Guče, Čačka, pa i Novog Sada. Porodice korisnika se odlučuju za stalni boravak u ovom domu, zbog dobrih uslova i zbog brige zaposlenih prema korisnicima. Direktor Stojanović ističe da su ulaganja nadležnog ministarstva u poslednjih godinu i po dana bila uvećana u odnosu na predhodni period.

foto: Fonet

- U proteklih godinu i po dana imali smo dosta ulaganja u svim oblastima rada. Unapređena je kuhinja i vešeraj najsavremenijim mašinama i higijena je na najvišem nivou. Obezebeđeno je sanitetsko vozilo poslednje generacije, nabavljeni su i najsavremeniji medicinski aparati, sređena su kupatila, opremljene sobe novim krevetima i dušecima. Radimo na stalnoj edukaciji zaposlenih, kako bi pratili savremene trendove.

Stojanović dodaje da je ponosan na kolektiv u GC Jagodina i da svaki član kolektiva učestvuje u ostvarenju najvažnijeg cilja, a to je da se korisnicima omogući lepo i aktivno trrće doba. Prema njegovim rečima najbolji pokazatelj uspešnog rada je činjenica da postoje korisnici u GC Jagodina iz udaljenih sredina, od Novog Sada do Priboja.

Sledeće godine ova ustanova će proslaviti 55 godina postojanja. GC Jagodina je osnovan 1962. godine, a u pomoravlju postoje još dva gerontološka centra, jedan je u Despotovcu, a drugi u Kruševcu.

(Espreso.co.rs / Komentarpress.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.