SLOBU MILOŠEVIĆA I DRAGANA NIKOLIĆA POVEZUJE JEZIVA SLUČAJNOST: Ovo je SVIMA promaklo!
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

ada li moguće?

SLOBU MILOŠEVIĆA I DRAGANA NIKOLIĆA POVEZUJE JEZIVA SLUČAJNOST: Ovo je SVIMA promaklo!

U vreme kada je to bilo i opasno reći, zvali su me novinari koji su znali, govorio je tada Nikolić

Objavljeno:

Danas se obeležava 16 godina od smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

Danas se, takođe, navršava šest godina od smrti našeg velikog glumca Dragana Nikolića.

Informacija koju malo ljudi zna, jeste da su Dragan Nikolić i Slobodan Milošević, osim datuma rođenja, delili i isti datum smrti, 11. mart.

– Ono što je zanimljivo u vezi mog rođendana, taj 20. avgust je bio rođendan i predsednika Slobodana Miloševića, jedino je on bio dve godine stariji. U vreme kada je to bilo i opasno reći, kada je on bio na vlasti, zvali su me novinari koji su znali da smo istog dana rođeni. Zvali su me i pitali šta bih poručio predsedniku za rođendan. Rekao sam da mu želim ono što i sebi – puno zdravlja i da što pre ode u penziju. I nije me poslušao, a ko zna šta bi bilo da jeste. To su objavili ali mi nije falila dlaka sa glave – rekao je prilikom jednog intervjua Dragan Nikolić.

Dragan Nikolić

Jedan od najboljih srpskih glumaca Dragan Nikolić rođen je 20. avgusta 1943. godine. Dve godine pre njega, na isti dan, rodio se i nekadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević.

1 / 8 Foto: Dragan Kadić

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je na današnji dan 1943. godine u Beogradu. Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Slobodan Milošević

Milošević je umro 11. marta 2006. godine u Sheveningenu, a sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

1 / 6 Foto: Printscreen/Facebook/Zona sumraka

Slobodan Milošević je bio srpski i jugoslovenski političar, pravnik, društveno-politički radnik SFR Jugoslavije, Predsednik Predsedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije (1986—1989), Član Predsedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije (1986—1990), Član Predsedništva SR Srbije (1986—1989), Predsednik Predsedništva SR Srbije (1989 —1991), predsednik Republike Srbije (1991—1997) i Savezne Republike Jugoslavije (1997—2000).

Slobodan Milošević je bio jedan od osnivača i prvi predsednik Socijalističke partije Srbije, od njenog osnivanja u julu 1990. do svoje smrti u martu 2006.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.