MOŽETE DA TUŽITE GRAD: Ako ste vrtić plaćali skuplje, vratiće vam novac

Dosta je bilo!

MOŽETE DA TUŽITE GRAD: Ako ste vrtić plaćali skuplje, vratiće vam novac

Saša Radulović iz Pokreta "Dosta je bilo" pozvao roditelje da mu se pridruže u zajedničkoj tužbi protiv grada Beograda, Kragujevca i Smedereva
Objavljeno: 13:53h

Roditelji koji su u protekle četiri godine za boravak svoje dece u vrtiću izdvajali četiri puta više novca od propisane, pravdu će moći da potraže na sudu! Na inicijativu Saše Radulovića, koji se nalazi na čelu Pokreta "Dosta je bilo", roditelji su pozvani da upute zajedničku tužbu protiv uprave grada Beograda, Kragujevca i Smedereva.

- Građani su od od 3. aprila 2010. do 31. decembra 2014. godine, plaćali od 22,3 do 72,8 odsto više cene vrtića, iako je Zakonom o predškolskom vaspitanju iz 2010. godine propisano da roditelji plaćaju 20 odsto ekonomske cene vrtića, a da ostatak finansira grad - navedeno je u njihovom saopštenju u kome je istaknuto da je situacija u praksi bila drugačija. Naime, u Beogradu se umesto sume od 5.540 dinara, roditeljima naplaćivalo i do 9.705 dinara mesečno. Takođe je i ekonomska cena bila proizvoljna, pre svega zbog kašnjenja Pravilnika o merilima i kriterijumima za njeno utvrđivanje.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.