ŠTA SE DOGAĐA NA MESTU GDE JE POGINULA DEVOJČICA (10) NA NBG-U? Prolaznici gledaju netremice (VIDEO)
Mesto velike tragedije, Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Google Maps

mesto pogibije devojčice (10)

ŠTA SE DOGAĐA NA MESTU GDE JE POGINULA DEVOJČICA (10) NA NBG-U? Prolaznici gledaju netremice (VIDEO)

Video snimak postavljanja ograde podelila je stranica mojbeograd_rezerva na Instagramu

Objavljeno: 16:26h

Na Novom Beogradu, na mestu gde je pre nekoliko dana tragično nastradala desetogodišnja devojčica, postavlja se zaštitna ograda.

Video snimak postavljanja ograde podelila je stranica mojbeograd_rezerva na Instagramu.

Podsetimo, 25. januara devojčicu je, kako su pokazali prvi rezultati istrage, van pešačkog prelaza oborio kamion. Tragedija se dogodila u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu.

- Prizor je bio strašan. Autobus je stao na stanici. Ona je istrčala na prednja vrata. Htela je da pređe ulicu i u tom trenutku je naišao kamion i udario je. Ostala je da nepomično leži - objasnio je tada očevidac za Blic.

Otac poginule je video da devojčica leži na putu ali nije mogao da pretpostavi da je reč o njegovom detetu.

- Video je telo na putu i prišao da vidi o kome se radi, nije ni slutio da je u pitanju njegovo dete. Onda se zaprepastio kada je video svoju ćerkicu - rekle su komšije.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva

Prema prvim informacijama, devojčica je prelazila ulicu na potezu kod autobuskog stajališta. Devojčica I.T. izašla je iz autobusa i odmah potom pokušala da pređe ulicu van pešačkog prelaza.

U međuvremenu je M. M. (33), vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu (10) na Novom Beogradu, saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Vozač kamiona je saslušan i pušten na slobodu, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

„Prilikom saslušanja osumnjičenog M. M. (33) u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, zbog izvršenja krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, isti je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te istakao činjenicu da je maloletna oštećena pretrčavala kolovoz u ul. Dr Ivana Ribara, prilikom izlaska iz autobusa, sto je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici“, kaže se u saopštenju OJT.

„Radi utvrđivanja svih činjenica u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko veštačenje, nakon izrade izveštaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila. S obzirom na činjenicu da je osumnjičeni prethodno neosuđivan, da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora, osumnjičenom je odlukom tužilaštva ukinuto zadržavanje“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

M.M. je uhapšen pre dva dana, odmah nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila pre dva dana oko 16 časova. Na licu mesta mu je urađen alko test i droga test i na oba je bio negativan.

Kamion je poslat na veštačenje, a on je u policiji, nakon privođenja izjavio da je devojčica istrčala iza autobusa koji je bio na stanici:

– Vozio sam srednjom kolovoznom trakom, kada je iza autobusa koji je bio na stajalištu istrčala devojčica koju sam udario prednjim delom vozila i oborio na kolovoz – rekao tada M.M.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.