PREDSTAVLJEN PROJEKAT BG METROA: Kako će izgledati prva linija i kuda će prolaziti? (FOTO) (MAPA)
Foto: Beobuild

jedva čekamo!

PREDSTAVLJEN PROJEKAT BG METROA: Kako će izgledati prva linija i kuda će prolaziti? (FOTO) (MAPA)

Rešili smo da vas podsetimo kako bi metro u Beogradu trebalo da izgleda
Objavljeno: 14:12h

- Grad Beograd je svoj posao uradio, smart plan i ideja integrisanog javnog prevoza postoji i metro treba da se uklopi u tu viziju, istakao je danas gradonačelnik Siniša Mali.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Fonet

Prethodno su, u zgradi Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali zajednički prisustvovali predstavljanju projekta metroa u Beogradu, koji je izradio Grad Beograd. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici francuskih građevinskih kompanija "Alstom" i "Egis", kao i ambasadorka Republike Francuske Kristin Moro.

foto: Beoinfo

- Grad Beograd je u roku koji je definisan, a to je kraj ove godine, uradio smart plan, odnosno saobraćajni master plan. Radimo na integrisanom rešenju novog javnog prevoza u Beogradu, a deo tog rešenja je i metro. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko meseci raditi zajedno na vizibiliti studiji i da ćemo vrlo brzo pred građane Beograda i Srbije izaći sa konkretnim planom izgradnje metroa. Još ranije je potpisan memorandum između Vlade Republike Srbije i Francuske o zajedničkom ulaganju, to jest finansiranju izgradnje metroa u Beogradu i mi smo uradili veoma ozbiljnu studiju u smislu brojanja putnika i saobraćaja i projekcije potreba saobraćajnih potreba na teritoriji grada – istakao je gradonačelnik.

Zato smo rešili da vas podsetimo kako bi metro u Beogradu trebalo da izgleda:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.