URUČENI UGOVORI ZA STANOVE: 14 izbegličkih porodica dobilo krov nad glavom
Nikola Selaković, Foto: Printscreen / Youtube / SEMA

stari dvor

URUČENI UGOVORI ZA STANOVE: 14 izbegličkih porodica dobilo krov nad glavom

Selaković je rekao da Regionalni stambeni program do sada omogućio da više od 6.000 porodica, koje su izbegle i raseljene sa prostora bivše Jugoslavije, najviše sa teritorije današnjih republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dobiju svoj krov nad glavom

Objavljeno: 23:10h

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković prisustvovao je večeras u Starom dvoru uručenju ugovora za 14 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su kupljeni u okviru potprojekta devet Regionalnog stambenog programa Srbije.

Selaković se u ime vlade Srbije zahvalio donatorima, naročito EU koja je okupila najveći broj donatora koji jesu države članice Unije, i posebno Norveškoj kao jednom od najvećih donatora van teritorije EU na uspešno okončanoj devetoj podfazi Regionalnog stambenog programa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Selaković je rekao da Regionalni stambeni program do sada omogućio da više od 6.000 porodica, koje su izbegle i raseljene sa prostora bivše Jugoslavije, najviše sa teritorije današnjih republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dobiju svoj krov nad glavom.

Кako je dodao, te porodice su u Srbiji našle spas i utočište.

Selaković je rekao da su donatori koji su pomogli da se formira sam fond i da on profunkcioniše, i Кomesarijat za izbegla i raseljena lica i migracije, a uz pomoć Banke Saveta Evrope, UNHCR-a kao partnera i OEBS-a, omogućili da mnogi medju raseljenima dobiju svoj krov nad glavom.

On je podsetio da su ranije danas na Ubu svečano uručeni ugovori o stanovima za 21 porodicu.

Šef srpske diplomatije je naveo da predsednik Aleksandar Vučić, vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i on lično kao ministar spoljnih poslova ulažu maksimalne napore da se ovo pitanje u Srbiji rešava na najbolji mogući način.

"Večeras je ovde 14 porodica za koje je grad Beograd postao bogatiji. Najbolji deo našeg naroda jesu naši ljudi koji su došli iz Кrajine, bilo iz one na teritoriji današnje Hrvatske ili BiH, vredni, ; čestiti, dobri ljudi. Srećan sam što večeras imamo priliku i mogućnost da 14 takvih porodica trajno stambeno obezbedimo ovde u Beogradu", poručio je šef srpske diplomatije.

On je rekao da je do sada preko Komesarijata, preko države Srbije, vlade Srbije krov nad glavom dobilo gotovo 100.000 porodica.

Selaković je zahvalio donatorima na pomoći i naporima koje su ulagali, UNHCR-u i OEBS-u, kao i Gradu Beogradu na predusretljivosti.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.