KO PROLAZI CENTROM - NEKA SE SPREMI ZA HAOS! Počinju radovi na Brankovom mostu, trajaće 260 dana!
Foto: Dragan Kadić

Završen konkurs

KO PROLAZI CENTROM - NEKA SE SPREMI ZA HAOS! Počinju radovi na Brankovom mostu, trajaće 260 dana!

- Na oba se tendera prijavio samo po jedan konzorcijum govori o tome da su u pitanju tehnološki složeni poslovi, ali i da građevinske kompanije u Beogradu imaju veoma mnogo posla i jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta da učestvuju na novim tenderima
Objavljeno: 10:46h

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda otvoreni tenderi za rekonstrukciju Brankovog mosta sa izradom tehničke dokumentacije i revitalizaciju reni-bunara RB1 u Obrenovcu. Prema njegovim rečima, na oba tendera prijavio se samo po jedan konzorcijum.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

– Na tenderu za rekonstrukciju Brankovog mosta sa izradom tehničke dokumentacije ponudu je dao samo jedan konzorcijum. Oni su ponudili da posao obave za nešto više od 175 miliona dinara, kao i za 260 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao – rekao je Vesić i dodao da je za revitalizaciju reni-bunara u Obrenovcu, čime će biti poboljšano snabdevanje vodom u ovoj gradskoj opštini, ponudu takođe dao samo jedan konzorcijum sa cenom od 90 miliona dinara i rokom završetka posla od 200 kalendarskih dana.

On je istakao da činjenica da se na oba tendera prijavio samo po jedan konzorcijum govori o tome da su u pitanju tehnološki složeni poslovi, ali i da građevinske kompanije u Beogradu imaju veoma mnogo posla i jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta da učestvuju na novim tenderima.

foto: Nemanja Pančić

– Zato nedavno nije uspeo tender za rekonstrukciju Nušićeve ulice jer se nijedna kompanija nije javila, a kada su iz Direkcije za građevinsko zemljište slali obaveštenja građevinarima sa najavom tendera kako bi se pripremili da učestvuju na njemu, skoro sve kompanije su odgovorile da trenutno imaju mnogo posla i da nemaju kapacitete za nove poslove – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, činjenica je da se u Beogradu nikada više nije gradilo, da ima skoro 500 otvorenih gradilišta, od čega preko 60 gradskih, i da naše građevinske kompanije imaju mnogo posla. To je veliki je uspeh Vlade Republike Srbije i premijera Vučića i dokaz da se naš Beograd i Srbija ubrzano razvijaju.

Koristim ovu priliku da čestitam rukovodstvu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada na sjajnom poslu koji obavljaju za Beograd jer imaju otvoreno 61 gradilište u svim beogradskim opštinama. Kada su došli u Direkciju zatekli su tri gradilišta. Nikada se u novijoj istoriji Beograda nije više radilo na infrastrukturi i nikada nije bila bolja saradnja grada i gradskih opština kada su u pitanju projekti direkcije. Direkcija je postala motor razvoja Beograda i garant da će se novac dobijen od građevinskog zemljišta trošiti za namenu za koju je predviđen, tj. za infrastrukturu – rekao je Vesić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.