BEOGRAD SVETLIJI I LEPŠI NEGO IKAD, ALI SVE TO KOŠTA SILNE MILIONE: Šta vi kažete, vredi li nova novogodišnja rasveta sve te pare? (FOTO)
Foto: Jelena Vučetić

ho, ho ho!

BEOGRAD SVETLIJI I LEPŠI NEGO IKAD, ALI SVE TO KOŠTA SILNE MILIONE: Šta vi kažete, vredi li nova novogodišnja rasveta sve te pare? (FOTO)

Praznici su nam ove godine stigli ranije, a ovo je cena pretpraznične euforije...
Objavljeno:

Primetili ste da čitav grad već sada blješti, a svi se pitaju da li je praznična euforija počela mnogo pre vremena?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ranije su se ukrasna svetla u Beogradu palila oko Svetog Nikole, prošle godine oko 23. novembra, a ove godine praznični duh je došao u našu prestonicu već početkom novembra.

Ulice su već uveliko okićene, svetla blješte, rasveta sija za sve pare, a moramo priznati da to ima svoje čari. Novogodišnje čari.

Iako je prvobitno planirano da se iz budžeta grada Beograda izdvoji 30 miliona dinara za novogodišnje ukrase, nadležni su rešili da dodaju još 120 miliona dinara!

Direktor sektora tehničkih poslova, Vladimir Ristić izjavio je za Espreso.co.rs da je novogodišnja rasveta postavljena 3. oktobra, kao i da je gradska vlast dodelila veći budžet za rasvetu.

- U planu je bilo da se potroši 30 miliona dinara, ali je gradska vlast izglasala da se izdvoji još 120 miliona dinara za novogodišnju rasvetu, što je ukupno 150 miliona dinara.

foto: Milan Obradović

SIN TAJKUNA NE ZNA NI DA ČITA, A IMA SVE PETICE U SREDNJOJ ŠKOLI! Najbolje čuvana tajna iz PRIVATNIH GIMNAZIJA!

Ranije ukrašavanje grada, praznična atmosfera i sama euforija navode strance da dođu i posete Beograd koji će im pružiti novogodišnji "osećaj" pre nego drugi gradovi. Pojedini mediji pišu da je broj turista već skočio za 12%.

Upravo iz tog razloga, Siniša Mali smatra kako je preuranjeno kićenje grada i više nego opravdano:

- Novogodišnja rasveta u Beogradu postavljena dva meseca pre Nove godine je investicija u turizam, a troškovi su zanemarljivo mali u odnosu na prihode od turističkih poseta, poručio je za agencije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali je novinarima rekao da je grad potrošio 150 miliona dinara na kupovinu rasvete, a da će za struju biti potrošeno oko 2,5 miliona dinara. Upitan zašto je novogodišnja rasveta postavljena tako rano, odgovorio da je namera da se od srpske prestonice napravi regionalni, turistički centar. - Želim da iz godine u godinu investiramo više kako bismo privukli turiste u naš grad na pravi način, naveo je Mali.

foto: Beta / Milan Obradović

Direktor "Javnog osvetljenja", Aleksandar Cincar-Poposki rekao je za Espreso.co.rs da će potrošnja struje za rasvetu iznositi oko 2 miliona dinara kao i do sada, sa tim da će umesto 27 biti okićena 51 lokacija u Beogradu.

Takođe je potvrdio da će nabavka opreme koštati 150 miliona dinara.

- Mi smo nabavili novu opremu posle 7 godina, a to je po mom mišljenju trebalo mnogo ranije da se dogodi. Odlukom gradske skupštine, izdvojeno je 150 miliona dinara.

Iako nema tačnu informaciju, direktor "Javnog osvetljenja" misli kako će rasveta biti ukonjena do kraja januara.

Pošto je Beograd već uveliko okićen i svetiljke sijaju za sve pare, ostaje nam samo da uživamo u novogodišnjoj euforiji, šećernoj vuni i prazničnoj depresiji koja nam je ove godine stigla nešto ranije.

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.