KONTROLA BUKE KREĆE: Ovaj datum je presudan
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

POČELO JE

KONTROLA BUKE KREĆE: Ovaj datum je presudan

Vesić je za televiziju Studio B istakao da većina ugostitelja "radi normalno i ne pravi probleme svojim komšijama"

Objavljeno:

Kontrola buke iz ugostiteljskih objekata na osnovu ovlašćenja koje je komunalna milicija dobila novim Zakonom o buci počeće nakon 20. oktobra, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Studio B istakao da većina ugostitelja "radi normalno i ne pravi probleme svojim komšijama", dok manji broj, posebno sa splavova, emituje glasnu muziku i "teroriše" Beogradjane, i da je sada poslednji trenutak da ulože novac u mere zaštite od buke.

On je dodao i da će svaki komunalni milicionar biti opremljen uredjajem za merenje nivoa buke, takozvanim "fonometrom", pa će moći da upozori i oduzme sredstva sa kojih se emituje muzika, ali i da zabrani rad ugostiteljskog objekta.

Zakonom o zaštiti buke je predvidjeno da novčanom kaznom od 200.000 dinara komunalni milicionar može da kazni ugostitelja ako emituje buku iznad propisanih graničnih vrednosti, a ukoliko ponovi prekršaj, kazna je od 500.000 do 1.000.000 dinara.

Komunalni milicionar sada ima pravo da oduzme sredstvo sa kojeg se emituje glasna muzika, kao i da zatvori ugostiteljski objekat ukoliko se prekršaj ponovi.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.