BEOGRAD ĆE DANAS BITI OBOJEN U ZELENO! Postoji MILION RAZLOGA za to!
Beograd, Foto: Profimedia

beograd u zelenom ruhu

BEOGRAD ĆE DANAS BITI OBOJEN U ZELENO! Postoji MILION RAZLOGA za to!

Cerebralna paraliza predstavlja grupu neuroloških poremećaja koji se javljaju u toku trudnoće ili ranom detinjstvu, ostavljajući trajne posledice na kretanje, koordinaciju mišića, držanje tela i ravnotežu.

Objavljeno:

Regionalna alijansa za cerebralnu paralizu, uz podršku Grada Beograda, obeležava 6.oktobar, Svetski dan cerebralne paralize, koji se obeležava u više od 75 zemalja sveta.

Cerebralna paraliza predstavlja grupu neuroloških poremećaja koji se javljaju u toku trudnoće ili ranom detinjstvu, ostavljajući trajne posledice na kretanje, koordinaciju mišića, držanje tela i ravnotežu. Procenjuje se da u svetu boluje oko 17 miliona ljudi od ove teške bolesti, dok ih je u u Srbiji oko 7 000.

Pod sloganom „Milioni razloga“ biće organizovani brojne manifestacije, a da nisu usamljeni u svojoj bolesti, uz poruke podrške i empatije, Grad Beograd će se oglasiti kolorizovanjem u i zeleno mosta na Adi, Brankovog mosta, Palate Albanija, velike kupole Doma Narodne Skupštine, uz tehničku asistenciju JKP“Javno osvetljenje“ Beograd.

Bonus video:

01:35

ESPRESO VIDEO: Aco Pejovic

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.