PAŽNJA PAŽNJA: Đaci vas deseti put mole - usporite pored škole!
Foto: Fonet

Vozači oprez

PAŽNJA PAŽNJA: Đaci vas deseti put mole - usporite pored škole!

Cilj akcije je bezbednost dece u saobraćaju, tako što se deca kroz predstave i časove uče kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, kako da pravilno prelaze ulicu, tumače semafor i saobraćajne znakove
Objavljeno:

Deseti ciklus akcije “Đaci vas mole, usporite pored škole" počeo je predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju pred 75 prvaka beogradske OŠ "France Prešern".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Đaci su na predstavi pevali sa dečjim horom "Čarolija" pesme "Čuvajte nam đake" i "Samo sporo kad ste pored škole", a svaki đak prvak je od "Parking servisa" na poklon dobio fluorescentni prsluk i škola "France Prešern" komplete lopti.

Cilj akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" je bezbednost dece u saobraćaju, tako što se deca kroz predstave i časove uče kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, kako da pravilno prelaze ulicu, tumače semafor i saobraćajne znakove. Akcija se sprovodi uz saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i uz podršku Uprave grada Beograda i Saobraćajne policije.

foto: Fonet

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da će novim ciklusom akcije o bezbednosti dece u saobraćaju biti obuhvaćeno 16.000 đaka prvaka iz 168 osnovnih škola u Beogradu. "Do sada je kroz ovu akciju prošlo oko 120.000 đaka prvaka na teritoriji Beograda, imali smo skoro 12.000 edukativnih predstava", rekao je Vesić i dodao da se u okviru akcije organizuje i kviz u kojem đaci odgovaraju na pitanja u vezi sa saobraćajem. On je kazao da grad Beograd i Ministarstvo prosvete moraju hitno da se bave vršnjačkim nasiljem, koje je sve prisutnije u školama.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.